
Rákellenes és idegerősítő vitaminokkal van tele: így fogyaszd a gombát, hogy ne legyen unalmas
A gomba tele van vitaminokkal, ezért az őszi szezonban érdemes fogyasztani.


A gomba nemcsak jó fehérjeforrás, de rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is, melyek szervezetre kifejtett jótékony hatásait az őszi gombaszezonban különösen célszerű lenne kihasználni.
A gombafélék bioaktív növényi hatóanyagokat tartalmaznak, különösen ergokalciferolt, amely a D-vitamin egyik formája, és amelynek rákmegelőző hatását többek között egy, a Journal of Agricultural and Food Chemistryben megjelent tanulmány is bizonyította.
Gombás ételek
A gomba nemcsak D2-vitaminban gazdag, de bőven tartalmaz idegerősítő hatású B-vitaminokat, szívvédő káliumot, rezet és szelént is, amely ugyancsak hatékony a rákmegelőzésben, az immunerősítésben és a pajzsmirigy serkentésében. Ráadásul amellett, hogy több fajtája elérhető egyes piacokon, rengetegféleképpen elkészíthető, így sosem válik unalmassá.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Teszteld magad otthon!
A D-vitamin hiány számos más betegséggel együtt jár, beleértve a szív-és érrendszeri-, az autoimmun betegségeket, a cukorbetegséget és a depressziót. Ellenőrizd egyszerűen a D-vitamin szinted annak meghatározása érdekében, hogy szükséges-e szedni D-vitamin kiegészítőket.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
- gomba
- rákellenes táplálék
- b-vitamin
- d-vitamin
- gombás csirkemell
- szelén
- gombakrémleves
- gombapörkölt
- vitamin
- ásványi anyag
- Életmód