Fehér liszt helyett: 10 gluténmentes liszt főzelékek sűrítéséhez
Gluténmentes liszttel készülhet a főzelék, de pudingok sűrítéséhez is használhatod.

- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »
- Feszesebbre húzza az arcbőr petyhüdt területeit, de természetes hatást kelt: ezt kell tudni a szálbehúzásos arcfiatalításról »
- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
Orvos által diagnosztizált gluténérzékenység vagy más néven cöliákia esetén a glutén- vagy sikértartalmú liszteket az étrendből teljesen ki kell iktatni. A betegség tünetei közé tartozik a hasmenés, a hasi fájdalom és más emésztőrendszeri problémák sora.
A lisztpótlásra nem könnyű megfelelő alternatívát találni, hiszen a sikér nélküli maglisztek egészen másképp viselkednek feldolgozás során, mint a megszokott búzaliszt, és az ízük is egészen eltérő lehet.
Gluténmentes lisztek sűrítésre
A főzelékek sűrítésének legegészségesebb módja az, ha a főzés végén saját zöldségeiből veszel ki egy kisebb adagot, majd összeturmixolva visszakevered az alaphoz. Ha viszont inkább maradnál a hagyományos habarásnál, néhány gluténmentes lisztet ismerned kell. Bár lehet kész lisztkeverékeket kapni, jó tudni, mit használhatsz sűrítésre sós és édes ételek készítésénél.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- gluténérzékenység
- liszt
Búzaliszt helyett: 10 gluténmentes változat, amivel sütni és főzni is lehet

- gluténérzékenység
- tünetek és betegségek
Mi a különbség a gluténérzékenység és az IBS között? Néha még a szakembereknek is nehéz megállapítani

- gluténérzékenység
- tünet