8 futócipő, amit aszfaltra terveztek, és kíméli a térdet: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk őket

Olyan futócipők kerülnek bemutatásra a cikkben, amiket kifejezetten aszfaltra terveztek.

Futócipő aszfaltra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A megfelelő futócipő kiválasztása kulcsfontosságú, pláne, ha aszfaltról van szó, hiszen erre a terepre megfelelő ütéscsillapítású cipő való.

Első lépésként érdemes egy szaküzletben lábállásvizsgálatot csináltatni, ahol megállapíthatják, hogy befelé-kifelé dőlő lábad van-e, vagy esetleg egyik sem, ez utóbbi a legjobb eset. Ezután javasolt a használatnak megfelelő kialakítású lábbeli után nézni.

Futócipők aszfaltra

Fontos leszögezni, hogy alapesetben a lábizmoknak kell tartania a bokát és a térdeket, a cipő csak nagyon kicsit kompenzál. Olyan esetekben javasolt speciális cipellőket keresni, hogyha valamilyen mozgásszervi probléma, állapot miatt fájdalmas a járás, kocogás. De bármilyen futócipőről is legyen szó, elsősorban a lábizmok erősítésével, bokamobilizációval lehet elkerülni a sérüléseket. Az izomépítés folyamatát egy jól kiválasztott cipő hatékonyan támogatja - alább olyan modellek láthatóak, amiket kifejezetten aszfaltra terveztek. 

(Cikken belüli képek forrása: top4running, hervis, aboutyou, sportisimo, 4camping, maratonman, newbalance, decathlon, borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary)

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Ezt is szeretjük