2013 legjobb zsírapasztó mozgásformái

Próbáld ki a bikram jógát vagy a zumbát, és légy újra karcsú!

Dia

 	Walter R. Thomson Ph.D. tudományos munkája, a Fitnesz Trendek Globális Felmérése 2006 óta jelenik meg minden évben. Beszámol az aktuális év fitnesz trendjeiről. A 2013-es Top 20-as listából szemezgettünk most neked néhányat, melyek segítenek testsúlyod kordában tartásában.

Walter R. Thomson Ph.D. tudományos munkája, a Fitnesz Trendek Globális Felmérése 2006 óta jelenik meg minden évben. Beszámol az aktuális év fitnesz trendjeiről. A 2013-es Top 20-as listából szemezgettünk most neked néhányat, melyek segítenek testsúlyod kordában tartásában.

Dia

	Személyi edzés	Az elmúlt hat évben egyre határozottabban mutatható ki, hogy mekkora szükség van szakképzett, tapasztalt személyi edzőkre itthon és külföldön is. A szakképzett edző segítségével végzett egyéni sportóráknak köszönhetően te is újra formába lendülhetsz.	Kapcsolódó cikk:	Képeken a 12 legjobb zsírégető gyakorlat a személyi edzőtől »

Személyi edzés

Az elmúlt hat évben egyre határozottabban mutatható ki, hogy mekkora szükség van szakképzett, tapasztalt személyi edzőkre itthon és külföldön is. A szakképzett edző segítségével végzett egyéni sportóráknak köszönhetően te is újra formába lendülhetsz.

Kapcsolódó cikk:
Képeken a 12 legjobb zsírégető gyakorlat a személyi edzőtől »

Dia

	Erősítő gyakolatok	A súlyzós edzés ma már nem egyenlő az ész nélküli izomtömeg-növeléssel. A kisebb súlyokkal végzett edzések segítenek szálkásítani az izmokat, zsírt égetnek. Összességében formálják a testet és a fogyásban is segíthetnek - nem véletlen, hogy bekerült az első tíz közé a Fitnesz Trendek Globális Felmérésében.

Erősítő gyakolatok

A súlyzós edzés ma már nem egyenlő az ész nélküli izomtömeg-növeléssel. A kisebb súlyokkal végzett edzések segítenek szálkásítani az izmokat, zsírt égetnek. Összességében formálják a testet és a fogyásban is segíthetnek - nem véletlen, hogy bekerült az első tíz közé a Fitnesz Trendek Globális Felmérésében.

Dia

	Testúly tréning	A testsúly megőrzését célzó aerob gyakorlatok többségénél minimális mennyiségű eszközre van csupán szükséged. Ilyen például a futás, a felülés, a húzódzkodás és a guggoló gyakorlatok.	Kapcsolódó cikk:	A leggyorsabban fogyasztó sportok »

Testúly tréning

A testsúly megőrzését célzó aerob gyakorlatok többségénél minimális mennyiségű eszközre van csupán szükséged. Ilyen például a futás, a felülés, a húzódzkodás és a guggoló gyakorlatok.

Kapcsolódó cikk:
A leggyorsabban fogyasztó sportok »

Dia

	Törzsedzés	Az angolul core trainingnek hívott edzéstípust magyarul törzsedzésnek nevezhetjük. Ehhez az spothoz olyan eszközökre van szükség, mint a fitnesz labda, vagy az úgynevezett wobble board. A mozgásforma lényege a stabilitás növelése, a feszes, szálkás izmok kialakítása és természetesen a zsírégetés. Elsősorban a csípő, a derék- és a has izmait erősíti.

Törzsedzés

Az angolul core trainingnek hívott edzéstípust magyarul törzsedzésnek nevezhetjük. Ehhez az spothoz olyan eszközökre van szükség, mint a fitnesz labda, vagy az úgynevezett wobble board. A mozgásforma lényege a stabilitás növelése, a feszes, szálkás izmok kialakítása és természetesen a zsírégetés. Elsősorban a csípő, a derék- és a has izmait erősíti.

Dia

	Csoportos személyi edzés	A csoportos szeméyi edzés előnye, hogy olcsóbb, mint az egyéni foglalkozások, ám hasonlóképpen hatékony. A személyi edző ilyenkor általában egy kisebb csoporttal foglalkozik. Az óra típusa lehet spinning vagy aerobik, a társak jelenléte pedig erősítheti a versenyszellemet.

Csoportos személyi edzés

A csoportos szeméyi edzés előnye, hogy olcsóbb, mint az egyéni foglalkozások, ám hasonlóképpen hatékony. A személyi edző ilyenkor általában egy kisebb csoporttal foglalkozik. Az óra típusa lehet spinning vagy aerobik, a társak jelenléte pedig erősítheti a versenyszellemet.

Dia

 	Zumba és egyéb táncedzések  	A zumba ötvözi a latin ritmusokat a tánccal, az edzéshez elsősorban energikusság és kitartás szükséges. A mozgásforma 2010-ben került fel a Fitnesz Trendek Globális Felmérésének listájára, és 2012-ben már a hetedik helyen végzett, idén azonban a 12. helyre esett vissza.  	Kapcsolódó cikk: 	A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Zumba és egyéb táncedzések

A zumba ötvözi a latin ritmusokat a tánccal, az edzéshez elsősorban energikusság és kitartás szükséges. A mozgásforma 2010-ben került fel a Fitnesz Trendek Globális Felmérésének listájára, és 2012-ben már a hetedik helyen végzett, idén azonban a 12. helyre esett vissza.

Kapcsolódó cikk:
A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Dia

 	Jóga  	Bár a jógáról elsősorban nem a zsírégetés, sokkal inkább a testi-lelki egyensúly megtalálása ugrik be elsőként, ma már vannak olyan változatai, melyek segítenek a fogyásban. A bikram jóga a hatha jóga egy olyan típusa, melyet 38-40°C-ra felfűtött teremben kell végezni.  	Kapcsolódó videó: 	Bikram jóga: így működik a fogyasztó, méregtelenítő jóga »

Jóga

Bár a jógáról elsősorban nem a zsírégetés, sokkal inkább a testi-lelki egyensúly megtalálása ugrik be elsőként, ma már vannak olyan változatai, melyek segítenek a fogyásban. A bikram jóga a hatha jóga egy olyan típusa, melyet 38-40°C-ra felfűtött teremben kell végezni.

Kapcsolódó videó:
Bikram jóga: így működik a fogyasztó, méregtelenítő jóga »

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: