A D-vitamin tényleg segít eltüntetni a hasi zsírt: 8 isteni étel, ami tele van vele

A D-vitamin bizonyítottan támogatja a fogyást, érdemes olyan ételeket beiktatni a napi menübe, amik bővelkednek benne.

hal d vitamin
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hideg, borongós hónapokban csökken a napsütötte órák száma, az emberek többsége inkább a négy fal között, otthon tölti ideje nagy részét. Ha ezekben az időszakokban nem pótoljuk vissza D-vitamin-tartalékainkat, akkor vitaminhiány alakulhat ki.

Ami nem jó hír, tekintve hogy a hideg hónapokban érdemes felvértezni az ember immunrendszerét, nem beszélve arról, hogy a benti, javarészt mozgásszegény életmód előbb-utóbb magával vonzza a pluszkilókat is. Szerencsére a D-vitamin bizonyítottan elősegíti a zsírégetési folyamatokat, különösen a hasi tájékon.

D-vitamin-hiány és az elhízás

Tényleg a nap a legjobb D-vitamin-forrás, de ételekből is kinyerhető az értékes vitamin. Egy2019-es kutatás szerint a legtöbb elhízott ember D-vitamin-hiányos, és ez a két dolog olyannyira összefügg, hogy egy 2020-as kutatásban még azt is kimutatták, hogy akár kettes típusú diabétesz, inzulinrezisztencia vagy hasi elhízással járó metabolikus szindróma is kialakulhat náluk. Egy 6 hetes, 50 túlsúlyos nővel végzett kísérlet alatt két csoportba osztották a résztvevőket, az egyik csoport félnaponta plusz D-vitamint kapott. Az eredmény szerint szignifikánsan csökkent a testtömegindexe azoknak, akik ezt a vitamint szedték. Naponta 20-25 mikrogramm D-vitamin a javasolt mennyiség, érdemes mellé kalciumot is bevinni, mert vice versa segítik egymás hasznosulását. Az alább felsorolt ételek között bátran csemegézhetsz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük