Meddig tartható el a fagyasztott zöldség és a hús? Mutatjuk, meddig biztonságos fogyasztani őket

Nemcsak a hűtőben tárolt ételeknek érdemes ellenőrizni a lejáratát, hanem a fagyasztóra is érdemes néha ránézni.

Fagyasztóban tárolt ételek szavatossága
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Arra már az ókorban rájöttek az emberek, hogy az ételek sokkal tovább frissen tarthatóak és fogyaszthatóak, ha hideg helyen tárolják őket, így a földbe vájt lyukak és a jégkamrák hamar elterjedtek. Sok helyen még a múlt század elején is ilyen módon próbálták tovább eltartani az ételeket, de a technológia fejlődésével a hűtőszekrény gyorsan népszerűvé vált.

Nemcsak a hagyományos hűtőrész számít nagyon hasznosnak minden háztartásban: a fagyasztóban könnyen lehet tárolni olyan élelmiszereket is, amiket akár hónapokkal később is fel lehet használni, így a pazarlás is kevesebb, hiszen nem romlik meg minden azonnal.

A fagyasztóban is figyelni kell a szavatosságra

Sajnos azonban a fagyasztóba kerülő ételeket sem lehet eltárolni az örökkévalóságig, hiszen az élelmiszerek fagyott állapotukban veszítenek a minőségükből, megromolhatnak, így akár az egészségre is károsak lehetnek. Összegyűjtöttük, hogy a leggyakrabban fagyasztóba kerülő ételek meddig is bírják fogyasztható állapotban. Érdemes őket a lefagyasztás előtt felcímkézni az aznapi dátummal, és akár a lejáratot is rá lehet írni, így könnyebb nyomon követni, mi meddig áll el.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük