Ezentúl tilos ilyen tablettát szedni: komoly oka van, hogy betiltotta a magyar hatóság!
Ilyen módszerrel tévesztették meg a fogyasztókat.

nagykep?cikkid=167744&kep=gyogyszerek-uj-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Három interneten rendelt étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - Nébih -, a forgalmazóval szemben pedig milliós nagyságrendű élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabott ki - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az interneten árusított étrend-kiegészítők célellenőrzésén a 22 napos pénisznövelő tablettát, a 30 darabos Cum enhancer spermanövelő kapszulát és a 60 darabos ProCurves Plus mellnövelő étrend-kiegészítő tablettát azért vonták ki a forgalomból, mert a termékeken olyan állításokat tüntettek fel, amilyen hatásokkal a készítmények nem rendelkezhetnek.

A Nébih közölte, hogy a termékeket azok forgalmazója, a VitX Production Kft. az előírások ellenére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek  - OGYÉI - nem jelentette be.

Nem rendelkeznek a feltüntetett hatásokkal

A hivatal közleményében felidézi, hogy az étrend-kiegészítőkre vonatkozó speciális előírások szerint ezek a termékek az élelmiszerek kategóriába tartoznak, így az élelmiszerekre vonatkozó jogszabálynak is meg kell felelniük.

Ilyen például a vásárlók tájékoztatásáról szóló, illetve az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állításokról szóló rendelet is. Előbbi előírja, hogy az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatás nem lehet megtévesztő, különösen olyan hatással vagy tulajdonsággal nem lehet felruházni a terméket, amellyel az valójában nem rendelkezik. Az engedélyezett állításokat külön EU rendelet tartalmazza. Ezeken kívül csak az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság által értékelés alatt álló állítások használhatóak.

A termékeken feltüntetett pénisznövelő, spermanövelő és a ProCurves Plus dobozán feltüntetett női alak, mely a mell formálását igyekszik hangsúlyozni, továbbá a ProCurves Plus honlapján olvasható mellnövelő állítások egyike sem engedélyezett. Ezek az állítások túlmutatnak az étrend-kiegészítők alkalmazásától várható, a szervezetre gyakorolt kedvező hatásokon. A feltüntetett állítások tehát a vásárlók megtévesztésére alkalmasak. Emellett a termékek számos jelölési hibával is rendelkeznek.

Ne vegyél be ilyesmit!
A hasonló ígéretekkel kecsegtető készítmények már önmagukban is nagyon gyanúsak, ezért ne csak ezeket, de lehetőleg semmilyen típusukat ne fogyaszd!

A Nébih - minőség-megőrzési időre és tételszámra való tekintet nélkül - elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását, továbbá a forgalmazóval szemben milliós nagyságrendű élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabott ki. További információt ide kattintva érsz el.

A cikkhez tartozó képek illusztrációk.

Ezt is szeretjük