Az emésztőrendszer betegségeinek lelki háttere
Lelki problémáid az emésztőrendszeredre is kihatnak, és sokszor betegségeket okoznak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyomor

A gyomor az ember két felét szimbolizálja: a gyomor maga befogad, elfogad, szeret és vágyakozik – ez a női oldal -, a gyomorsav azonban szétszed, mar, agresszív – ez a férfi oldal. Ha két oldalad nincs egymással harmóniában, vagyis valamelyiket nem tudod elfogadni, esetleg feszélyez, az emésztésedre is kihat.

A gyomor megbetegedéseit a befogadás ténye is okozhatja. Ha agresszíven viszonyulsz a külvilághoz, nyomaszt egy helyzet, vagy egyszerűen csak olyan időszakodat éled, amikor magadba zárkózol, a gyomrod ugyanígy kezd el viselkedni. A le nem vezetett agresszivitás vagy stressz azt eredményezi, hogy férfias feled önmagát kezdi el emészteni, ilyenkor alakulhat ki gyomorhurut vagy fekély.

Vékonybél

A vékonybél az analizálás helyszíne, itt dönti el tested, hogy mi az, amit a bevitt táplálékból hasznosítani szeretne, és mi az, amit továbbküld eltávolításra. Ha rendszeresen hasmenésed van, akkor túlanalizálsz mindent, rágódsz, ráadásul túl sok információval foglalkozol, így szervezeted inkább mindent kilök, csak ne kelljen ennyi mindennel törődnie. A székrekedés viszont ennek ellenkezőjét jelenti. A befogadott információ, élmény, érzelem túl kevés a kapacitásodhoz képest, ezért ezeken rágódsz, ahelyett, hogy továbblépnél. Lelked sokkal több érzelmet és érzelmi impulzust szeretne, de a már befogadottak átgondolása annyira lefoglal, hogy képtelen vagy az új irányába nyitni.

Vastagbél

A táplálék a vastagbélbe érve már túl van gyakorlatilag az egész emésztési folyamaton. Itt már csak a víz szívódik fel a salakanyagból. A vastagbél zavarai minden esetben valamilyen jól elrejtett esemény, érzés vagy gondolat nyomására vezethetőek vissza. Itt jelenik meg minden tényező, melyről azt gondolod, hogy nem illik rá gondolni, vagy jobb nem is beszélni róla.

Hasnyálmirigy

A hasnyálmirigynek két feladata van, az inzulin és az emésztőnedvek termelése. A hasnyálmirigy-gyulladás például kifejezetten annak az oka, ha rögeszmésen az ellenőrzésed alatt szeretnél tartani mindent, és emiatt elfelejted élvezni is a körülötted lévő eseményeket. A cukorbetegség sokszor súlyos szeretethiányra vezethető vissza. Az édességek, a csokoládé és a cukor mind-mind akkor kezdenek el nagyon hiányozni, ha az ember kevés szeretetet kap, és boldogsághormonra van szüksége. A cukorbeteg sokat vesz magához, ráadásul szervezete is másképp dolgozza fel.

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Széklet

A széklet sok esetben összefügg az anyagi javakról való gondolkodással is. Nem csak a befogadott információ mennyiségével és feldolgozási nehézségeivel áll összefüggésben az, hogy székrekedésed vagy hasmenésed van.

Ha világéletedben szeretted a pénzt, és fontos tényezőnek tartottad az életedben, olyannyira, hogy minden fillért megszámolsz, és pontosan követed, hogy mire mennyit költesz, akkor ahogy pénzedhez ragaszkodsz, szervezeted is ragaszkodik saját végtermékéhez – tehát székrekedésed van.

Azoknak az embereknek ellenben, akik a könnyen jött, könnyen megy elvet követik, és nem törődnek azzal, hogy mire mennyit költenek, vagy éppen hogy áll a bankszámlájuk, kifolyik a kezéből a pénz, hát szervezetük is folyni hagyja végtermékét - jellemzően híg széklettel rendelkeznek.

OLVASD EL EZT IS!

csipkes felso  nagy
  • gyógynövény
  • tünetek és betegségek

Hasi görcsök, puffadás, székrekedés

Ezt is szeretjük