Emese volt a legducibb lány az osztályban: 34 kilót fogyott, ma már közel 7 ezren követik élhető tanácsai miatt

A 23 éves magyar lány másfél év alatt, edzés nélkül fogyott le.

cover-ok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökéletes alak eléréséhez a szakemberek szerint két dolog kell: ahhoz, hogy tartósan és sikeresen csökkenthesd a súlyodat, és elkerülhesd a jojózást, elsősorban kalóriadeficitre van szükség: azaz kevesebb kalóriát kell bevinned, mint amennyit a szervezeted a nap folyamán felhasznál. Másodsorban a rendszeres testmozgás fontos feltétele a tónusos, szép alak kialakításának és megtartásának, ugyanakkor az sem lehetetlen, hogy edzés nélkül fogyjon az ember. Erre az élő példa a 23 éves Emese, aki 34 kilótól szabadult meg úgy, hogy közben semmilyen testmozgást nem végzett.

A fiatal magyar lány 2018-ban döntötte el, hogy végleg leszámol a túlsúllyal, akaraterejének, kitartásának és tudatosságának hála másfél év alatt több mint harminc kilótól szabadult meg.

"Én voltam a legducibb az osztályban"

Emese elárulta, amióta az eszét tudja, súlyproblémákkal küzdött. 13-14 évesen már tudatosult benne, hogy túlsúllyal küzd, mégsem osztotta meg a problémáját senkivel.

ajanlo-ok
Fotó: Kollár Emese

- Általános iskolában én voltam a legducibb lány az osztályban, de ez akkor még annak ellenére sem foglalkoztatott, hogy kaptam pár megjegyzést az osztálytársaimtól a súlyommal kapcsolatban. 13-14 éves koromtól kezdett el igazán zavarni, hogy túlsúlyos vagyok. De ezt a problémámat soha nem osztottam meg senkivel, és azt sem tudtam, hogy kezdhetnék neki egy fogyókúrának - kezdi történetét.

- Ahogy teltek az évek, egyre rosszabbul éreztem magam a bőrömben, ezáltal egyre szégyenlősebbé váltam. A pluszkilók miatt nyaranta bedagadt a bokám, bevizesedett a lábam, és legalább két évig nem strandoltam, kizártnak tartottam, hogy fürdőruhában mutatkozzak - árulta el a Feminának Emese, aki egy családi összejövetelen szembesült azzal, hogy kilencven kilót mutat alatta a mérleg. Mivel semmilyen egészségügyi probléma nem állt a túlsúly mögött, eldöntötte, változtat az életén, és lefogy.

"A csodaszerek nagyon sok pénzembe kerültek"

Kétségbeesésében először mindenféle diétát kipróbált, és "csodaszereket" vásárolt, de ezek önmagukban nem vezettek eredményre, így a sok negatív élmény és sikertelen próbálkozás után teljes életmódváltásba kezdett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

- Eleinte különböző diétákat, kapszulákat és "csodaszereket" próbáltam ki, amik persze nem segítettek, nem beszélve arról, hogy nagyon sok pénzembe kerültek. Segítséget nem kértem senkitől, viszont nagyon sokat foglalkoztam a témával, a szabadidőmben az egészséges táplálkozással kapcsolatos könyveket bújtam, és minden lehetőséget megragadtam, hogy bővítsem a tudástáramat a fogyással, életmódváltással kapcsolatban. Összeállítottam magamnak egy étrendet, amiben a számomra megfelelő mennyiségek - szénhidrátadagok - voltak, és be is tartottam azokat.

- Az étkezésemből kiiktattam a fehér lisztből készült ételeket, tésztákat, péksüteményeket, magas cukor- és zsírtartalmú ételeket, valamin a cukros italokat. 2-3 óránként ettem kisebb adagokat, napi 2-3 liter folyadékot fogyasztottam, és odafigyeltem a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrátbevitelre - mondja Emese, aki azt is bevallotta, voltak olyan időszakok, amikor stagnált a súlya. Ilyenkor növelte a szénhidrátbevitelt, és nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy fejben is rendbe tegye a fogyásával kapcsolatos célkitűzéseit.

1-ok
Fotó: Kollár Emese

- Az első nagy célom az volt, hogy 70 kilogramm alá menjek. Ez olyannyira sikerült, hogy jelenleg 56 kilogramm vagyok - összesen 34 kilogrammot adtam le. Ami fontos, hogy "útközben" mindig voltak kisebb céljaim. A legnagyobb motivációm a mérleg volt, 2-3 hetente mindig felírtam az aktuális súlyomat. Nagy öröm volt látni, ahogy fokozatosan mentek le a kilók.

"Több oka volt, hogy nem tornáztam"

Emese sikertörténetében az az érdekes, hogy a megfelelő étkezés mellett egyáltalán nem edzett a fogyása során.

- Az, hogy miért nem mozogtam fogyókúra alatt, több oka is volt. Az egyik, hogy a súlyfeleslegemnek köszönhető gátlásaim miatt kellemetlenül éreztem volna magam egy fitneszteremben, a másik, mivel akkor a vendéglátásban dolgoztam, nem éreztem elég lelkierőt magamban, hogy 10-14 óra munka után még elugorjak edzeni. De mindenkit arra biztatok, hogy ha módjában áll, az egészséges táplálkozás mellett végezzen számára megfelelő mozgásformát is - mondta.  

83427799 170999364435869 1279101756250883128 n
Fotó: Kollár Emese

"A fogyásnak köszönhetően megtaláltam az igazi életcélom"

Emese kitartásának köszönhetően nemcsak a túlsúlytól szabadult meg, de megtalálta a neki való életcélt is.

- Büszke vagyok magamra, hogy elértem az "álomsúlyt" és azt, hogy az XL-es ruháimat S-es méretre cseréltem. Még nem vagyok teljesen elégedett magammal, van hová fejlődnöm. Mostanában a testmozgást is beiktattam az életembe az álomalak elérése érdekében.

- A fogyáshoz vezető úton - ha lehet így fogalmazni - az egészséges életmód "szerelmese" lettem, ennek köszönhetően pedig megtaláltam az igazi életcélom is. Az, hogy segítsek másoknak is az életmódváltásban, ezáltal a fogyásban. Létrehoztam az MSELIFESTYLE Facebook-oldalam, ahol összeállítottam nyolc lépést a kezdő életmódváltóknak, folyamatosan osztok meg recepteket, illetve elindítottam egy programot is a fogyni vágyóknak. Jelenleg is minden szabadidőmben továbbképzem magam a megfelelő minőségű segítségnyújtás érdekében - árulta el.

30 kilót adott le Brigi - Ismerd meg az ő történetét is!

Brigi 86 kiló volt, amikor eldöntötte, változtat az életén: 30 kilótól szabadult meg 14 hónap alatt, a túlsúlyt pedig két különböző módszerrel adta le. Életmódtanácsaival és zsírégető edzéseivel ma már ő segít másokon.

Borító-és ajánlóképek: Kollár Emese

Ezt is szeretjük