Növeli a libidót, csökkenti a ráncokat és okosít
Egyszerű, és nem kerül semmibe
Javíts a szexuális életeden és szépítsd a bőröd egyszerre!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Napi hét-nyolc órát kellene éjszakai pihenéssel tölteni. Ha ezt betartanád, nagyobb védettséget élveznél számos egészségügyi problémával szemben.

Nem mellékesen pedig javulna a szexuális étvágyad is - derült ki egy, a Journal of Sexual Medicine cikkében megjelent kutatásból.

Így hat az alvás a szervezetre

A megfelelő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen a szervezet fizikális és mentális regenerációjához. Amennyiben nem alszod ki magad, a korábbi cikkünkben részletezett folyamatok játszódnak le a testedben.

Növeli a libidót

A fent említett kutatás során dr. David Kalmbacha, a Michigani Egyetem rezidense és kollégái kikérdezéses vizsgálattal 171 nő alvási szokásait és szexuális étvágyát követték nyomon 14 napon keresztül. Az eredmények azt mutatták, hogy minden plusz egy óra alvással töltött idő 14%-kal növelte a résztvevők szexuális étvágyát. Nem mellékesen pedig - a beszámolók alapján - a hosszabb alvás következtében jobban is élveztél az együttléteket.

Szépíti a bőrt

Bizonyára magad is tapasztalod, hogy egy kiadós hétvégi alvás után jóval kellemesebb tükörbe nézned, mint egy átlagos péntek reggelen. Alvás közben a test hidratáltsága helyreáll, a bőr pótolja elvesztett nedvességtartalmát. A kevés alvás hatására nemcsak püffedt és karikás lesz a szemed alatti terület, de a ráncaid is elmélyülnek. A bőr egészsége és a minőségi alvás közötti kapcsolatról korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz.

Okosító álmok

Nem olyan meglepő, hogy az éjszakai pihenés javítja a kognitív funkciókat, de a David Dinges és Hans Van Dongen, a Pennsylvaniai Egyetem kutatói által végzett vizsgálat eredménye meggyőzhet arról, hogy jobban figyelj oda az alvási időre.

A kutatásukban részt vevő vizsgálati alanyokat három csoportra osztották: az első csoport tagjai nyolc órát, a másik két csoport tagjai hat, illetve négy órát alhattak két hétig. Napközben a résztvevőknek kétóránként kellett az intellektuális képességeik felmérését szolgáló teszteket kellett kitölteniük. A hat órát alvó csoport tagjainak teljesítménye mindössze két hét után olyan képet mutatott, mintha egyhuzamban 24 órát lettek volna ébren. A négy órát alvók csoportjának teljesítménye pedig kétszer olyan gyors ütemben romlott, mint a hat órát alvóké.

Ezt is szeretjük