5 egyszerű tipp, hogy a gyereked ne betegedjen meg nyáron
Nem lehetetlen megtanítani ezeket a kicsiknek sem. Így csináld, hogy gyorsan megtanulja! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Korán el kell kezdeni, ha szeretnéd gyermekedet egészséges életmódra nevelni. Sajnos a gyerekeknél nem első számú szempont a higiénia, de semmiképpen se add fel könnyen! Hiszen a higiénia nemcsak a külső ápolását jelenti, hanem egy aktív, folyamatos tevékenység, amellyel megelőzzük a vírusok és baktériumok elterjedését szervezetünkben.

Egy tiszta gyermek egészségesebb is, ezért fontos, hogy minél korábban megtanítsd neki az alapokat.

Összegyűjtöttünk neked néhány tippet, hogy könnyedén egészséges, higiénikus életmódra nevelhesd gyermeked.

Kézen-közön

A legelső dolog, amit a gyerekeknek meg kell tanulniuk, hogy mennyire fontos a rendszeres kézmosás. Legtöbbször nem is gondolsz bele, hogy egy nap mi mindenre használod a kezedet - kinyitod az ajtót, lehúzod a WC-t, csak hogy párat említsünk. Minden egyes ilyen aktivitással lehetőséget adsz a kórokozók elterjedésének. Ahhoz, hogy csökkentsd ennek esélyét, tanítsd meg gyermekednek, hogy mindig mossa meg kezét a kinti játékok, a WC használata után, illetve minden étkezés előtt. A kézmosás a legegyszerűbb és leggyorsabb védelem a betegségek ellen.

Remek segítséget nyújt a kórokozók elleni küzdelemben a Dettol érintés nélküli antibakteriális kézmosó készülék, amelynek az adagolójához hozzá sem kell nyúlnod. Rendeld meg most ingyenes kiszállítással!

Nagydolog, nagytakarítás

Húzz egy csíkot a WC-papír tartója alá a fürdőszobai falra, hogy megtanítsd gyermekednek, mennyi papírt szükséges letépnie. Hogy biztosra menj, emlékeztesd, hogy addig nem fejezte be, míg az utolsó törlésnél a papír nem teljesen tiszta!

Csakúgy, mint a kézmosást, a higiéniai törlést is megfelelően kell végezni. Sok gyereknek problémát okoz mindez, de sem őt, sem téged nem szabad, hogy feszélyezzen ez a téma, hiszen ez a világ legtermészetesebb dolga. A legfontosabb, hogy soha ne viselkedj gorombán vagy zavartan, ha erről a témáról esik szó!

Rakoncátlan fürtök

Arra nincs szükség, hogy naponta hajat mossunk - hisz a túlzásba vitt hajmosás gyakran száraz hajhoz és fejbőrhöz vezet -, az viszont nagyon fontos, hogy gyermeked haja mindig fésült és rendszeresen vágott legyen. A fésülködés nemcsak a rakoncátlan és kusza haj kezelésében segít, hanem eltávolítja a fejbőrről az elhalt hámsejteket, illetve megerősíti a hajhagymákat is.

Fogmosás könnyedén

Gyermeked öt-hat éves koráig a te feladatod, hogy megmosd a fogát. Ez alatt az idő alatt kell kialakítanod benne az igényt a rendszeres fogmosásra is, és meg kell tanítanod őt a helyes fogmosási technikákra. Ha addig sikerül megértetni vele a fogmosás fontosságát, amíg még tejfogai vannak, egész életére szóló helyes szokásokat tanítottál neki, amiért nagyon hálás lesz.

Az idősebbeket már be lehet vezetni a szájvíz és a fogselyem használatának rejtelmeibe is, és hogy a nyelvet sem szabad kihagyni a tisztogatásból.

Pancsolás fürdés közben

Legyen szórakozás a fürdés! Engedd, hogy játsszon közben a játékaival és mindenféle színes mütyürrel. Bátorítsd a pancsolásra! Ezzel kettős célt érsz el, egyrészt olyan nehezen hozzáférhető helyekre is eljut a víz és a szappan, mint a hónalj és a fülek mögötti rész, másrészt így játszva szeretteted meg a gyerekkel a fürdést.

Ezt is szeretjük