Újabb csalás a neten: megint egy kiszolgáltatott csoportot céloztak meg
A cukorbetegek számára kínálnak kétes eredetű, itthon nem forgalmazott szert a csalók.

laptop-no-vasarol-internet-szomoru-atveres
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Cukorbetegközpont minden cukorbeteg figyelmét.

A cukorbetegek kiszolgáltatottságára apellálva, a Cukorbetegközpont honlapját lemásolva próbálkoznak a csalók értékesíteni egy bizonytalan eredetű és hatású, Magyarországon jelenleg nem forgalmazott szert.

Álhonlappal értékesítik a gyógyszert

Az utóbbi időben a közösségi médiában bukkant fel olyan linkmegosztás, mely ránézésre a Cukorbetegközpont honlapját mutatja, rákattintva azonban a link egy cukorbetegségre ajánlott, Magyarországon nem forgalmazott, bizonytalan eredetű és hatású termék honlapjára visz - hívta fel a figyelmet a Cukorbetegközpont.

Az állink létrehozója a Cukorbetegközpont engedélye nélkül lemásolta a Cukorbetegközpont honlapját, és ezáltal a Cukorbetegközpontban dolgozó neves szakemberek szakmai tekintélyével visszaélve saját termékének eladása, népszerűsítése érdekében használja fel.

A Cukorbetegközpont és orvosai leghatározottabban elhatárolódnak a terméket forgalmazó cégtől, sem a termékkel, sem a céggel kapcsolatban nem állnak, a termék honlapján feltüntetett információkkal nem értenek egyet.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Cukorbetegközpont dolgozói és szakorvosai számára kiemelten fontos a hiteles tájékoztatás, a szakmailag megalapozott kezelések alkalmazása, a páciensek biztonsága, így az "ál-link"-kel kapcsolatban a hatóságok felé a szükséges intézkedést megtették.

Gyógyszert csak hiteles forrásból!

A központ továbbá megkér minden cukorbeteget, hogy csak hiteles forrásból származó információkat fogadjanak el, építsenek be kezelésükbe, csak bevizsgált, hiteles forrásból származó termékeket, gyógyszereket használjanak.

A link, amely ide kattintva megnézhető, egy vércukorszintet csökkentő hatással kecsegtető szer értékesítésére jött létre, amelynek hatásáról tudományos igényű bizonyíték jelenleg nem elérhető, Magyarországon pedig nincs forgalomban. A szer a leírása szerint egy természetes hatóanyagokból készült étrend-kiegészítő, éppen ezért veszélyes lehet, ha miatta elhagyják az orvos által előírt gyógyszerek szedését, illetve a szigorúan meghatározott diétát. Az illegális forrásból származó, nem hitelesített gyógyszerek ráadásul egyéb kockázatokat is rejtenek magukban.

Jelek, hogy az online vásárolt szer hamisítvány

Léteznek olyan jelek is, amelyek árulkodnak arról, hogy egy online vásárolt gyógyszer hamisítvány-e. Gyanús lehet például, ha a cég nagy akcióval kecsegtet, vagy időszakos kedvezményt kínál - éppen egy esetleges NÉBIH- vagy OÉTI-vizsgálat miatt. Jelen honlapon egy speciális ajánlatot hirdettek meg, amely csak egy-egy napra érvényes, amikor a készítményt 9900 forintért kínálják.

Gyanús az is, ha egy divatos összetevő, egy növényi származék vagy egy tradicionálisnak beállított gyümölcs, bogyó a fő összetevő: jelen készítménynél ezek a kelet-indiai kinofa, az amla és a cserző emeletfa származékai.

A csaló honlapok sokszor több nyelven élnek, az azokat hitelesítő személyek pedig sokszor fiktívek, melyek képei csak stockfotók, vagy egészen más forrásból lopott képek. A fenti honlapra is igaz ez, a honlapot a leírás szerint egy bizonyos Vas Imre hozta létre, aki a magyar orvoslásban csalódott, így tért át a természetes módszerre, amelyet másoknak is elérhetővé tesz. Rákerestünk a fotóra, amely valójában egy Max Eden nevű fiatalemberé, aki fogyástörténetével vált ismertté, melyet a Metro News hírportál is közzétett.

De beszédes az is, hogy a termék Amerikából érkezik, magyar vevőszolgálat nincs, a termék összetevői nincsenek feltüntetve, és a hatást alátámasztó kutatások sem találhatók meg sehol. Az illegális gyógyszerforgalmazásnak számos egyéb árulkodó jele is van, ezért jobb alaposan tájékozódni, mielőtt valaki az internetről rendeli meg a gyógyszereit.

Mozgás cukorbetegen

Az életmódváltás nem pusztán diétából áll: a testmozgás is szükséges a cukorbetegség nem kívánt szövődményeinek megelőzéséhez. Ebben segít néhány hatékony, mégis kímélő mozgásforma, amely orvosi egyeztetést követően bármikor beépíthető a diabéteszesek napirendjébe.

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük