Ezt használd cukor helyett: mutatjuk, melyik édesítőszer mire jó igazán

Így használd főzéshez a cukorhelyettesítőket.

Cukor helyett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre közismertebb az a tény, hogy a fehér cukor árt az egészségnek. Mivel egyszerű szénhidrát, így megdobja a vércukorszintet, amely azután hirtelen esik le. Ez nem csak a cukorbetegeknek tesz rosszat, a diétázók egyik legnagyobb ellensége is, hiszen a hirtelen leeső, ingadozó vércukorszint éhséget okoz, amely megnehezíti a diétát.

Ezért is váltanak egyre többen természetes vagy szintetikus cukorhelyettesítőkre, melyek alkalmasak arra, hogy megédesítsék az ételeket és italokat, a kristálycukor hizlaló hatása nélkül.

Cukorhelyettesítők a főzésben

A cukorpótlók nem alkalmazhatók minden ételben a cukor helyettesítésére. Van, amelyik jellegzetes íze miatt nem jó választás a sütikhez, és számos olyan kémiai folyamat zajlik az ételek készítése közben - például a kelesztés vagy a karamellizálás -, amelyhez nem minden cukorhelyettesítő felel meg. Összegyűjtöttük, melyik cukorpótló milyen ételekhez ideális.

A képek forrása: Getty Images

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Ezt is szeretjük