Csonttörés után így változik meg a test: 10 röntgenkép, amit nehéz elfelejteni

Kívülről sem szép látvány egy csonttörés, a röntgen viszont az elmozdulást is megmutatja.

kulcscsont-tores

Egy egészséges ember csontjai nem törékenyek, könnyen gyógyulnak. Baleset, sérülés esetén mégis fontos orvos segítségével meggyőződni arról, hogy nem történt-e törés vagy más csontsérülés, ami súlyos következményekkel, rossz összeforrással, a végtag használhatatlanságával, esetleg gyulladással járhat.

A csonttörést általában az erős fájdalommal járó duzzanat jelzi leggyakrabban, ami a mozgatáskor tovább fokozódik. A mozgásfunkció nehezebbé válik, esetenként deformitás is megfigyelhető. A sérülés esetén az orvos röntgengéppel azonnal meg tudja állapítani a diagnózist.

Csonttörések röntgenképeken

Sokan nem szeretnek sérülés esetén azonnal a sürgősségire rohanni, pedig a törött végtagokat a legjobb azonnal kezelni, hiszen gipszes vagy fémes rögzítésre, esetenként műtétre is szükség lehet a sérülés után. Néhány, csonttörésről készült röntgenkép szinte azonnal beleivódik az ember emlékezetébe. A képeket elnézve csakugyan jobb, ha az esetet mielőbb orvos veszi kezelésbe.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük