Mit jelentenek a furcsa színű foltok a bőrön? Komoly betegség tünetei lehetnek
Különböző színű foltok jelenhetnek meg a bőrön, melyeknek bizonyos része a szervezetben megbújó betegséget is jelezheti.

foltok a bőrön nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyos betegségek természetükből adódóan okozhatnak olyan szervi elváltozásokat, melynek hatásai a bőrön is kiütközhetnek.

A bőr a legnagyobb szervünk, így a rajta megjelenő változásokat nem árt figyelemmel követni - korai diagnózissal a legtöbb betegség hatékonyan kezelhető.

Furcsa foltok a bőrön

Bőrelváltozásokat nemcsak külső, de belső hatások, illetve ezeknek a kombinációi is indukálhatnak. Sokszor nem is maga a személy, hanem környezete vehet észre furcsa, új bőrelszíneződéseket és foltokat a másik számára nem látható területeken. A különös elszíneződések hátterében teljesen ártalmatlan okok is húzódhatnak, ám jelezhet súlyos betegségeket is, amik azonnali kezelést igényelnek. A képek csak útmutatóként szolgálnak, messzemenő következtetéseket levonni belőlük nem szabad, bármilyen gyanú esetén érdemes kikérni bőrgyógyász szakorvos véleményét. 

(Borító-és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük