8 aprócska bőrtünet, ami szívbetegségre figyelmeztet: kevesen ismerik fel a kezdeti jeleket

Többek között az ajkakon és a végtagokon megjelenő elváltozások is mutathatják azt, hogy valami nincs rendben a szívvel.

szaraz ajkak
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szív- és érrendszeri betegségek korai diagnosztizálása nem könnyű, mert sokszor nem a legegyértelműbb, legtöbbek által ismert panaszok jelzik a problémákat. Az erős szívdobogás, a nehézlégzés, a légszomj vagy a mellkasi fájdalom mellett a test más részein is jelentkezhetnek a tünetek.

Többek között a bőr is mutatja a hasonló gondokat, ám az ezen felbukkanó változásokról kevesen ismerik fel, mi is lehet a legfőbb kiváltó okuk. A tünetek ugyanis önmagukban ártalmatlannak tűnhetnek, ezért nem sokan tulajdonítanak nekik nagy jelentőséget.

A szívbetegségek bőrtünetei

A következő jelekre mindenképpen érdemes odafigyelni. Ezek az apró változások a szív rendellenes működését, betegségét jelezhetik előre, ezért fontos orvosi kivizsgálást kérni akkor, ha hosszabb távon fennállnak, és nem áll mögöttük egyéb, ismert probléma. Akár a sárgás vagy lilás foltok, a gyanús, kiütésszerű elváltozások is figyelmeztetésként szolgálhatnak.

Ezt is szeretjük