István 17 év után megszólalt (x)
Istvánnak 17 évvel ezelőtt koponyasérülése volt. Azóta édesanyja ápolja. 2 hónapja István újra elkezdett beszélni és a végtagjai is lazábbak.

VARGA ISTVANNE 3.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

István most 42 éves. 17 évvel ezelőtt asztalosként dolgozott, majd egy üzemi balesetben a koponyája súlyosan megsérült. Koponyaalapi törése, nyakcsigolya törése és tüdő összeomlása volt, ezen kívül részlegesen lebénult. A koponyasérülés másodlagos következményeként a jobb szemére megvakult.

- A kórházban közölték, hogy nem rehabilitálható. Tehát 1% esély van. Mindenáron arról akartak meggyőzni, hogy adjam intézetbe, mert úgysem lesz belőle ember. Semmi segítséget nem kaptunk, azon is föl voltak háborodva, hogy hazahoztam. Igen hazahoztam, mert nem szerettem volna, sehogyan sem a gyerekemet elveszíteni - emlékezett vissza István édesanyja.  

Nehéz idők

Egy ilyen tragédia éppen elég fájdalom egy családnak, de Rózsának mindeközben a másik fia is haldokolt. Kisebbik fiánál, 4 éves korában egy genetikai betegséget állapítottak meg, Tamás 2011-ben, 14 évesen az édesanyja karjaiban halt meg. Akkor már István is otthon volt és teljes ápolásra szorult.

VARGA ISTVANNE 4 2.png

- Nagyon nehéz volt ez feldolgozni. Viszont a kicsinél megtanultam azt, hogy soha nem szabad előttük sírni. Hazajöttünk és azt mondtam, hogy ebből elég, úgy fogunk élni ezután, hogy minden napunk karácsony. Ez 2011 júniusától van így - gondolt vissza a fájó évszámra Rózsa. Az édesanya azóta is fáradhatatlanul ápolja, és két hónappal ezelőttig szinte reményt sem látott fia állapotának javulására.

Újra reménykedni kezdtek

- Folyamatosan keresek - folytatja Rózsa - hátha találok valamit, ami esetleg előre vihetné a felépülésünket. Így találtam rá a C-Peptide-re. Kétséges volt számomra, mert ugye 17 év, túl nagy idő. De azt gondoltam hogyha egy pici javulás is lesz, vagy hogyha nem is, akkor kipipálhatom, hogy végül is, ezt is megpróbáltam.

VARGA ISTVANNE 1.png

Egy hónap C-Peptide alkalmazás után a teljesen lebénult jobb kezében a görcs oldódott és most már lehet mozgatni. De a legnagyobb meglepetés az édesanyának az volt, amikor fia visszaköszönt neki.

VARGA ISTVANNE 2.png

- Mindig beszélgetünk és mindig mondtam neki, hogy helló, és egyszer csak megszólalt, hogy Helló. Nem tudom meddig jutunk el, de nekem már ez is óriási dolog.

Fertőzés a családban

Rózsa március elején szokatlan tüneteket tapasztalt magán. Fájt a torka és rettentően kifáradt mindentől. Egy hét múlva a fiánál is jelentkeztek a fertőzés tünetei, de nála csak orrfolyás és enyhe köhögés volt. Rá egy hétre, egy este, amikor bement a fiához, rémülve látta, hogy a szája elkékült és nem volt érzékelhető, hogy levegőt vesz.

István elkapta a fertőzést, 1 hétre rá légzésleállása volt from Proinsulin C-Peptide on Vimeo.

- Hiába tettem a kezem az orrához, lehetett érezni, hogy abszolút nem vesz levegőt. Hangosabban beszéltem, kiabáltam. Amikor elkezdtem rázni akkor szép lassan kezdett a színe visszajönni. Elkezdte szedni rendesen a levegőt. Nekem azért is volt furcsa, mert mióta lebénult nem volt még megfázva sem. Én szerintem köze volt a koronavírushoz. Az eset után szinte napok alatt Istvánnak elmúltak a tünetei.

A cikkben leírtak a Max-immun Kft. kereskedelmi kommunikációja, nem a Femina szerkesztősége által szerkesztett tartalom. A közzétett információkat nem hagyta jóvá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, vagy bármely más egészségügyi testület. A  Max-immun Kft.- nek nincs szándékában betegségeket diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani, vagy megelőzni. A cikkben megosztott információk célja kizárólag oktatási célokat szolgál.  Kérjük, minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal, különösen terhesség, szoptatás, gyógyszeres kezelés vagy fennálló betegség esetén.

OLVASD EL EZT IS!

METLAGER ANIKO 2
  • egészség
  • migrén

Migrén nélkül (x)

Ezt is szeretjük