Ezt az ételt kívánod, ha jódhiányod van - A sóvárgás mutatja meg, mi hiányzik a szervezetedből

Sose hagyd figyelmen kívül a szervezeted jelzéseit!

Ásványianyag hiány tünetei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számodra is ismerős érzés, hogy mindennél jobban kívánod a csokit, vagy épp ellenkezőleg, egy kis sós nassolnivalóra vágysz? Érdemes figyelned tested jelzéseit, ugyanis a szervezeted ilyenkor próbálja számodra megmutatni, hogy milyen ásványi anyagokat hiányol. Ha szívesen tovább olvasnál az ásványi anyagok szervezetben betöltött szerepéről, ide kattintva megteheted.

Ezt az ételt kívánod, ha jódhiányod van

Az, hogy milyen étel után sóvárogsz, megmutatja, melyik ásványi anyagból van hiány a szervezetedben. Mást jelent, ha állandóan péksüteményeket ennél, és mást, ha mindig édességre vágysz. Lapozz, és tudd meg, mit hiányol a tested!

Ha folyton csokoládé után sóvárogsz, nemcsak azt jelentheti, hogy édesszájú vagy, hanem azt is, túl kevés a magnézium a szervezetedben. Ebben az esetben a csoki helyett válassz inkább olajos magvakat, gyümölcsöket és hüvelyeseket, amelyek rendkívül jó forrásai ennek az ásványi anyagnak.
Fotó: Larry Washburn / Getty Images Hungary
Amennyiben állandóan péksüteményeket, kenyeret és tésztát ennél, el kell gondolkodnod azon, hogy nitrogénhiánytól szenvedsz. A magas kalóriatartalmú ételek helyett a nitrogénszinted feltöltéséhez egyél inkább magas fehérjetartalmú ételeket, baromfit, halat és dióféléket.
Fotó: Mike Kemp / Getty Images Hungary
Mindig mindent megsózol, és legszívesebben csak sós ételeket ennél egész nap? Ebben az esetben lehetséges, hogy a pajzsmirigyedben kevés a jód. A jód természetes pótlásához fogyassz több áfonyát, tojást, tengeri halat és zellert.
Fotó: Peter Dazeley / Getty Images Hungary
Imádod a kolbászt, a tepertőt a szalonnát, és a zsíros húsok a kedvenceid? Ez még nem jelenti azt, hogy kalciumhiányod van, viszont ha huzamosabb ideig sóvárogsz ezek után az ételek után, lehet, hogy mégis hiányzik a szervezetedből. A koleszterinnövelő fogások helyet ebben az esetben válaszd inkább a sajtokat, leveleseket és hüvelyeseket.
Fotó: mikroman6 / Getty Images Hungary
Ha sosem bírsz ellenállni az édes, már-már gejl ételeknek, lehet, hogy nem csupán a desszertek rabja vagy. Ez akár a krómhiány jele is lehet. A króm természetes pótlása érdekében fogyassz több belsőséget, brokkolit, teljes kiőrlésű gabonákat, marhahúst és répát.
Cinkhiányra utalhat, ha mindig csípős ételeket ennél. A paprikában található kapszaicinre azonban könnyen rá lehet szokni, ezért inkább válassz helyette húst, halakat és tojást.
Fotó: CreatiVegan.net / Getty Images Hungary
Ha állandóan a savanyú ízek után sóvárogsz, akkor nagy valószínűséggel C-vitamin-hiányod van. Fogyassz magas vitamintartalmú zöldségeket és gyümölcsöket a C-vitamin-raktáraid feltöltéséhez.
Fotó: suslik83 / Getty Images Hungary

Olvass tovább! Mikor a legjobb kávét inni? Nem ébredés után az ideális

A kávé a világ egyik legnépszerűbb itala. Sokan a felkelés után azonnal isznak belőle egy csészével, míg mások inkább néhány óra elteltével teszik ugyanezt. De vajon kinek van igaza: mikor a legjobb kávét inni?  Most kiderül, hogy lehet maximalizálni az előnyeit és minimalizálni a kellemetlen mellékhatásait.

(A képek forrása: Getty Images Hungary)

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük