Áramot vezetnek beléd a gyorsabb fogyásért

Így hat a speedfitness!

Íme, egy forradalmi mozgásforma, amit krónikus időhiányban szenvedőknek találtak ki!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán neked is ismerős az érzés, amikor úgy tűnik, egy nap nem is 24 órából áll, valahol lecsaltak belőle, hiszen semmire nincs elég időd. Ha bokros teendőid között az edzésre már nemigen marad energiád és tartalék órád, talán szimpatikusnak találod a speedfitness nevű új edzésformát.

Segítségével már heti 2x20 perc alatt látványos eredményeket érhetsz el. Mindehhez csak arra van szükség, hogy ne rémítsen meg a gondolat: az edzés sikeréhez elektromos áramra is szükség van.

Az elektromos áram hatása a testre

A speedfitness az áram izomcsoportokra gyakorolt hatását használja ki. Az elektrostimulációs módszerek kidolgozása az űrkutatással hozható összefüggésbe - a súlytalanság állapotában ugyanis az izmok leépülnének.

Később profi sportolók is igénybe vették az elektromos áram nyújtotta lehetőségeket. A speedfitness az elektrostimulációs készülékek legújabb generációját alkalmazza.

Lényege, hogy az testet érő elektromos impulzusok hatására az izmok összehúzódnak - ám az inakat és az ízületeket nem terheli az áram.

A kis erősségű váltóáram előbb összehúzza, majd hagyja elernyedni az izmokat, fokozva ezzel a hagyományos edzés hatékonyságát.

Így működik a speedfitness

Az edzés előtt kapsz egy speciális edzőruhát, ami egy nadrágból, egy háromnegyedes ujjú felsőből, valamint egy speedfitness-mellényből áll.

Ez utóbbi kapcsolódik egy géphez, mely a kis erősségű váltóáramot szolgáltatja. Cipőt nem kell felvenned, az edzés nagyjából 20 percig tart.

Az első edzés alkalmával még bizonyára szokatlan lesz az áram bizseregető hatása az izmaidban. A későbbi edzések során az áramerősség emelhető.

Az edzés hetente legfeljebb kétszer ajánlható, az edzések napján pedig érdemes több fehérjét - halat, húsfélét, hüvelyeseket - és kevesebb szénhidrátot - cukrot, krumplit, rizst - fogyasztanod. A speedfitness hatására fokozódik a zsírégetés, az edzés hatékonysága és az állóképesség nő.

Itt próbálhatod ki

Amikor ellenjavallt

Ha várandós vagy, szívproblémád vagy trombózishajlamod van, nem ajánlott kipróbálnod a speedfitnesst. Szinén ellenjavallt daganatos betegeknek és sclerosis multiplexben szenvedőknek.

Te kipróbálnád a speedfitnesst?

Ezt is szeretjük