A leghatékonyabb zsírégető edzések

Szerintünk

Még nem találtad meg a hozzád illő mozgásformát? Íme, egy csokor azok közül, amik nekünk legjobban beváltak!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, aki ugrálva, van, aki relaxálva - a lényeg, hogy fogyasszon, formáljon és megerősítsen.

Ha úgy érzed, rád férne egy kis erőnlétfejlesztés, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, olvasd el, nekünk milyen mozgásformák jöttek be legjobban, és találj magadnak olyan edzést, amiben örömöd leled!

Mariann: Élvezem minden percét!

Egy hónapja járok zumbázni, de már az első órán tudtam, végre megtaláltam a nekem való mozgásformát. Az egyórás zumbaedzésen rövid bemelegítő után a nagyjából ötperces, pezsdítő zenékre a latin-amerikai táncok elemeivel tűzdelt, könnyen elsajátítható koreográfiát táncolunk - pár nem kell hozzá.

A számok között mindig van egy nagyjából félperces pihenő, ami épp elég arra, hogy újult erővel kezdhessük a következőt.

A zumba az egész testet átmozgatja, az óra végére úgy izzaszt meg, hogy közben egyáltalán nem érzem megerőltetőnek a mozgást, a fülbemászó zene és a gyakran vicces mozdulatok inkább feltöltenek energiával, zumbázás közben mindig jókedvem lesz. A Goldance tánciskola Csengery utcai termébe járok, mely a Fáklya klubban van.

Előnye, hogy 90 fő befogadására képes, így nem kell előre bejelentkezni, az utolsó óra este fél nyolckor kezdődik, így munka után is odaérek.

Az ára is nagyon kedvező, a havibérlet 6000 forintba kerül, mellyel egy hónapon keresztül bármikor, bármelyik terembe mehetsz zumbázni, ha pedig viszel magaddal valakit, aki szintén vesz bérletet, a következő hónapban ingyen járhatsz.

Eszter: Megnyugtat és átmozgat

Az Oxygen Wellness központba járok body art órákra. Ennek az edzésnek a lényege, hogy együtt erősíti a testet és a lelket. Gyakorlatilag mélyről jövő izomformálás a lényege, ami egy-egy póz és állás hosszan tartó elnyújtásával, kitartásával történik.

Az edzés alatt nyugtató, lassú zene szól, az edző pedig mindenkihez odamegy, és segít a mozdulatok helyes elvégzésében.

Az óra 50 perces, nem megerőltető, én meg sem szoktam izzadni, viszont mindig úgy jövök ki, hogy kellemesen remegnek az izmaim - az izomláz pedig két-három napig olyan helyeken is garantált, amiket eddig nem is éreztél.

A body art a jógát, a japán do-in-ból vett elemeket, a tai-chi erőelemeit és mozgásformáit ötvözi, a stabilitást, az egyensúlyt és az erőt hangsúlyozza.

Kati: Az egészség nem pénzkérdés

Jó néhány éve futni járok - időhiány miatt nem is nagyon van másra lehetőségem. Nemcsak fizikailag jelent sokat - nem is emlékszem, mikor voltam utoljára beteg -, hanem szellemileg-lelkileg is felfrissít.

Egy kényelmes, jó rugózású, az ízületeket kímélő cipőbe nem árt beruházni, de egyébként semmiféle extra felszerelést nem igényel, nincs például pulzusmérőm, lépésszámlálóm. Még kifejezetten futásra tervezett ruhára sincs szükség, én a magam részéről márkátlan melegítőben futok - úgyis csak este tudok kimenni, akkor meg nem látszik.

Ingyenes edzésprogram
Kati filozófiáját követed? Vagy egyszerűen csak jobban szeretsz otthon, a magad tempójában erősíteni? Akkor próbáld ki ingyenesen letölthető edzésterveinket!

Időnként egy-egy otthoni jógaórát is beiktatok. Ezt a mozgásformát könyvből tanultam meg, amit azonban nem ajánlok, mert oktatói segítség nélkül állítólag könnyen le lehet sérülni közben. Nekem ugyan semmi bajom nem lett, de azért jobb a békesség.

Ági: Fogyaszt és kisimítja a bőrt

Ha valaki szeretne néhány centit lefaragni a combjából, illetve hasából, akkor jó szívvel ajánlom a hypoxitréninget.

A vákuumos biciklizésnek köszönhetően nemcsak centikben mérhető zsírmennyiségtől lehet megszabadulni, de jótékonyan hat a bőr minőségére is, csökken a narancsbőr, a comb feszesebb és tömörebb lesz. Érdemes 20 alkalmat végigcsinálni, így ugyanis valóban látványos lesz az eredmény.

Elsősorban azokak ajánlják, akik nagyobb súlyfelesleggel rendelkeznek, de minden fogyni és formásodni vágyó jól járhat vele. A Nyugati-Wellness Stúdióban ki is próbálhatod.

Ezt is szeretjük