A kelkáposzta sok indolt tartalmaz, amely semlegesíti az egyes daganatok - például emlődaganat - növekedését serkentő ösztrogént. Főzelékként vagy megtöltve nagyon ízletes.
Dia
A paradicsomban található likopin egy antioxidáns vegyület, mely a daganatos betegségek mellett a keringési rendszert érintő problémák ellen is hatásos. A friss paradicsom levesként a legjobb, de akár lé formájában is fogyaszthatod.
Dia
A friss borsóban található C-vitamin semlegesíti a szabadgyököket, amelyek szerepet játszhatnak a rák kialakulásában. Egy tányér új borsóból készült készült levesnek nincs párja.
Dia
A brokkoliban található szulforafán serkenti a szervezet rákellenes enzimjeinek működését és megakadályozza a daganatképződést. Habár a brokkoli nem szokott a kedvenc zöldségek között szerepelni, krémlevesként elkészítve mennyei fogás.
Dia
A sárgarépabéta-karotin-tartalmának köszönhetően véd a káros szabadgyökökkel szemben. A répát bármilyen levesbe belefőzheted, de önmagában rágcsálva tízóraira vagy uzsonnára is eheted, mert nagyon egészséges.
Dia
Nemcsak a brokkoliban, hanem más keresztesvirágzatú zöldségekben is, így a karfiolban is megtalálható a szulfofarán nevű rákellenes vegyület. A zöldség rakottas formájában vagy kirántva a legfinomabb.
Dia
A cukkini a répához hasonlóan szintén gazdag karotinban, ami a rák elleni egyik legfontosabb vegyületet jelenti. A cukkini szintén kirántva a legistenibb.