A 4 legfinomabb zsírapasztó júniusi gyümölcs
A különleges, pikáns aromájú gyümölcsök nemcsak a szomjadat oltják, a zsírégetést is segítik.
A június már a nyári gyümölcsök érésének fő időszaka, a lédús, rostos finomságok pedig szerencsére akkor is kapóra jönnek, ha szeretnél lefaragni néhány kilót a strandolásra.
Íme, négy különleges, nagyon finom júniusi gyümölcs, amely az anyagcserét és a zsírégetést is segíti.
Josta
A nagyobb piacokon egyre többször bukkan fel a köszméte és a fekete ribizli kereszteződéséből nemesített, apró bogyós josta.
Ízét tekintve mindkét ősére emlékeztet, de kevésbé savanykás, inkább áfonyás aromájú, sima héjú, sötét színű gyümölcs.
Fogyókúrás szempontból kevés jobb gyümölcsöt találsz a jostánál, hiszen két nagyon erős zsírégető, a fekete ribizli és az egres tulajdonságait ötvözi: rendkívül magas a C- és B-vitamin-tartalma, ennek köszönhetően jó hatással van a zsíranyagcserére, savai - bár gyümölcs őseinél kevésbé intenzívek - jó hatással vannak az emésztésre, a benne található apró magocskák pedig átmossák a bélcsatornákat.
A jostát fogyaszthatod frissen szedve, de a leveseknek is pikáns ízt kölcsönöz, és a belőle készített gyümölcslé is kifejti az anyagcserére gyakorolt kedvező hatását.
Szeder
A szeder az egyik legrégebb óta ismert és használt gyógynövény, amit az emberiség már az ősidők óta fogyaszt.
Hatóanyagai nagyban hasonlítanak a málnáéhoz, ám rosttartalma magasabb. Gazdag a zavartalan zsíranyagcseréhez nélkülözhetetlen C-vitaminban, antioxidánsokban, víztartalma pedig nagyon magas. Káliumtartalma miatt a szedret a népi gyógyászat vízhajtóként is alkalmazza. Gyulladáscsökkentő hatásából adódóan a fekete gyümölcs az emésztőszervi betegségekre is jótékony hatással van, növényirost-tartalma pedig átmossa a beleket és fellazítja a megrekedt salakanyagokat.
Ahhoz, hogy a szeder kifejtse zsírégető hatását, érdemes frissen, feldolgozás nélkül fogyasztanod. Aromája jól passzol különböző tejtermékekhez is - készíthetsz belőle turmixot, de a joghurtodat is gazdagíthatod vele.
Magyar kivi
A déligyümölcs ma már szinte bármelyik vegyesboltban beszerezhető, azt azonban kevesen tudják, hogy a szívós kis kivi a hazai éghajlaton is beérik, és júniusban már kapható. Mivel itthon egyelőre nincsenek kártevői, a magyar kivit mindenféle vegyi beavatkozás nélkül is lehet termelni, érdemes tehát a nagyobb piacok standjainál a hazai árut keresned.
Így fogyasztanak a rostok
Míg a zsíranyagcserét és a méregtelenítést a gyümölcsökben található savak, vitaminok és illóolajok segítik, a rostok is kiveszik a szerepüket a testsúlycsökkentésből. Nézd meg videónkat, és tudd meg, hogyan!
Rendkívül magas C-vitamin- és gazdag ásványianyag-tartalma gondoskodik az anyagcsere megfelelő működéséről, vízhajtó, salaktalanító, a benne található gyümölcssavaknak köszönhetően pedig az emésztőszervek fertőzéseit is megszüntetheti.
Önmagában fogyasztva is nagyon finom, de gyümölcssalátádat is feldobhatod vele, sőt, egzotikus fűszerezésű húsok mellé is fogyaszthatod köretként - nemcsak jól passzol az íze, de a nehéz ételek emésztését is megkönnyíti.
Homoktövis
A szintén júniusban érő, kevésbé ismert, ám vitaminokban és ásványi anyagokban annál gazdagabb homoktövist a kozmetikai ipar és a gyógyászat is előszeretettel használja.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
C-vitamin-tartalma tízszerese a citroménak, fokozza az anyagcserét, emellett zsíroldó hatása is ismert. Nyugtatja a gyomrot és a bélrendszert, valamint a májat, így javítja a kiválasztó folyamatok hatékonyságát. Megszünteti a szervezet gyulladásait, regenerálja a sejteket, így csökkenti az öregedési folyamatokat. Gyógyító erejére már az ókorban is felfigyeltek, és a meghűlések, gyulladások és bőrsérülések mellett emésztési és anyagcserezavarokra is ajánlották.
A homoktövist frissen vagy préselve is fogyaszthatod, de gyakran dolgozzák fel gyümölcslé, zselé vagy lekvár formájában, a magjából pedig hasonló tulajdonságokkal bíró olajat is készítenek.
OLVASD EL EZT IS!
- emésztés
- puffadás
A legjobb haslapító ételek
- anyagcsere
- rost