8 magas glikémiás indexű étel, amiről nem is gondolnád: sokkolják az anyagcserédet

Talán könnyű fogásnak látszanak, mégis rosszul hatnak a vércukrodra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A glikémiás index azt mutatja meg, hogy az adott étel milyen mértékben fokozza az inzulintermelést. Minél magasabb a GI, annál nagyobb sokkot jelent az anyagcseréd számára, ezért az ilyesféle táplálékokat érdemes elkerülni.

Alattomos vércukoremelők az egészségesnek vagy ártalmatlannak hitt élelmiszerek között is szép számmal akadnak, íme, a legveszélyesebbek.

Bár rengeteg értékes ásványi anyagot tartalmaz, a méz glikémiás indexe közel azonos a cukoréval.

A cukrozott gyümölcslevek szintén igazi sokkot jelentenek az anyagcserének.

A sportitalok nagy mennyiségű energiát tartalmaznak, így gyorsan emelik meg a vércukorszintet, ami aztán ugyanolyan gyorsan zuhan is le.

A gyümölcsök sem mind ártatlanok: a datolyának olyan magas a cukortartalma, hogy a veszélyesen magas GI-kategóriába tartozik.

A pattogatott kukorica látszólag a könnyű nasik közé tartozik, pedig nagyon magas a glikémiás indexe.

Az érett banánban is túl sok a szénhidrát, ezért csak óvatosan fogyaszd.

A krumplipüré sem tartozik a legegészségesebb köretek közé: magas a glikémiás indexe.

A fehér rizs szintén túl sok szénhidrátot tartalmaz.

Alacsony glikémiás indexű ételek

Azokat az ételeket, amelyek kíméletesen emelik meg a vércukorszintedet, majd hosszú ideig kiegyensúlyozottan tartják azt, a nap bármely szakaszában nyugodtan fogyaszthatod. Kattintsd végig képeinket, és ismerd meg őket!

A 10 legalacsonyabb glikémiás indexű étel, amit bármikor ehetsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

kancso
  • zsírégető táplálék
  • fogyasztó praktikák

Íme, a 8 legerősebb zsírbontó ital: ezeket idd a fogyásért!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük