40 felett szabadultak meg végleg nagy súlyfeleslegüktől: 8 nő, aki elárulta, milyen módszerrel fogyott

A megfelelő módszerekkel és egy kis kitartással sosem késő látványos eredményeket elérni.

cover-ok
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az életmódváltást negyven felett sem késő elkezdeni, noha sokkal több tudatosság kell a testsúly megtartásához és a fogyáshoz, mint a húszas, harmincas években.

A kevés mozgás, az ülőmunka, a stresszes életmód kedvez a pluszkilók kialakulásának, de a kor előrehaladtával olyan folyamatok játszódnak le az emberi szervezetben, amelyek különösen nehézkessé teszik a fogyást. A hormonális változások miatt az anyagcsere ebben a korban lelassul, az ösztrogén fokozatos csökkenése pedig kedvez a zsírpárnák kialakulásának.

Nők, akik 40 felett szabadultak meg a pluszkilóktól

A hormonális változások mellett a nők energiabevitele is csökken az idő előrehaladtával, azaz kevesebb kalória szükséges a létfenntartáshoz, mint azelőtt. Ilyenkor mintegy 200-300 kalóriával kevesebb energiára van szüksége a szervezetnek, ezt persze sokan nem tudják, és ugyanolyan mennyiségű ételt fogyasztanak, ami többletkalóriát eredményez.

Negyven felett nem egyszerű tudatosan odafigyelni mindenre, de a megfelelő módszerekkel és egy kis kitartással sosem késő látványos eredményeket elérni. Az alábbi nyolc nő megmutatta, hogy negyven felett is új életet lehet kezdeni, és tartós fogyást elérni mindenféle villámdiéták és csodakapszulák nélkül is.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük