2 betegség, amit legálisan gyógyíthatsz ópiummal

Mind az alvászavarokat, mind az emésztési bántalmakat hatékonyan orvosolhatod az ópium homeopátiás változatával.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ópium alapanyaga a mák, a szélsőségek növénye. Gubójának felhasználásával készül az egyik legerősebb fájdalomcsillapító, a morfium, illetve a legtartósabb függőséget előidéző szerek egyike, a heroin. A történelemben drámai szerepet játszott, háborúk és súlyos társadalmi válságok robbantak ki körülötte.

A titkos laboratóriumokban előállított ópium és heroin nyomában pusztulás járt, míg a gyógyszertárakban kivont morfin és kodein ma is kulcsszerepet játszik a hagyományos gyógyászatban. Ma már homeopátiás szerként is alkalmazzák az ópiumot: gyógyszervizsgálatát 1805-ben Friedrich Samuel Hahnemann - a homeopátia alapjainak lefektetője - végezte el. A legális készítmény hatóanyagát a még éretlen mákgubóból nyert fehér tejnedv adja.

Mit kell tudnod az adagolásról?

A homeopátiás szerek jellemzően 5, 9, 15 vagy 30 CH potenciálú hígításban kaphatók. Minél hígítottabb a készítmény, annál erősebb a hatása, illetve annál magasabb a száma - más néven potenciálja. Mivel az ópium pontos adagolása emberfüggő, illetve betegségfüggő lehet, kérdezd orvosodat, gyógyszerészedet.

Egy kis máktörténelem

A nyugat-Ázsiában őshonos növény mintegy 3000 évvel ezelőtt került Délkelet-Európába. A legtöbbet Indiában, Iránban, Kínában és Ausztráliában termesztik belőle. A görögök és a rómaiak az éjszaka, az álmok és a halál istenének ajánlották a mákból készült anyagot. Nyugtatóként, fájdalomcsillapítóként, valamint - évszázadok óta - titokban fogyasztott kábítószerként használják az ópiumot. A még zöld mákgubókat felvágják, a szivárgó nedvet felfogják, összegyűjtik és megszárítják.

Alvászavarok - álmatlanság vagy aluszékonyság

Az alvászavarok napjainkban a civilizációs ártalmaknak, az egyre fokozódó stressznek köszönhetően mindinkább elterjednek. A hazai felnőtt lakosság körülbelül 60%-a tapasztalta már a problémát élete során, hosszabb vagy rövidebb ideig.

Amennyiben mindössze egy-két héten át tart az álmatlanság vagy a túlzott aluszékonyság, talán nem kell nagy jelentőséget tulajdonítanod neki. Ha azonban éjszaka rendszeresen képtelen vagy kipihenni magad, és mindez rontja a másnapi teljesítményedet, egyrészt érdemes utánajárni az okoknak, másrészt megoldást kell keresned.

Milyen tünetek esetén segít az ópium?

Amennyiben állandó fáradtság gyötör, ám képtelen vagy elaludni, máskor pedig ellenállhatatlan álmossági rohamok törnek rád, az ópium megoldást jelenthet a problémádra. Ha jellemzően felületesen alszol, és minden apró neszre felriadsz, a homeopátiás szer szintén remek gyógymód lehet panaszaidra.

Amit még tudnod kell a homeopátiáról

Ahhoz, hogy a homeopátiás szerek valóban hatásosak legyenek, bizonyos szabályokat be kell tartanod. Ismerd meg a legfontosabbakat!

Gyomor- és bélrendszeri panaszok - székrekedés

Az orvosok jellemzően a napi egyszeri székelést tekintik egészségesnek, ám ez nem kőbe vésett törvény. Ha ennél ritkábban fordul elő, de nem okoz panaszt - például nehéz ürítést -, teljesen normális jelenségről van szó. Ha azonban a vastagbélben beszárad a bélsár, és a székelés fájdalmassá válik, mindenképpen érdemes cselekedned. A rendszeres testmozgás, a rostban gazdag táplálkozás elengedhetetlen, ha meg akarod szüntetni a székrekedést. Amennyiben pedig emésztőrendszerednek egyéb támogatásra is szüksége van, próbáld ki az ópiumot.

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Mikor használ az ópium?

Ha emésztésed lelassult, gyengének érzed magad, és nincs étvágyad, a homeopátiás szer hatékony segítséget nyújt. Amennyiben a székrekedést valamilyen megrázkódtatás hatására hasmenés váltja fel, a probléma megszüntetésére szintén jó választás az ópium.

Cikkünk Dr. Andrew Lockie A homeopátia enciklopédiája című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük