10 akupresszúrás pont, ami meggyógyít
Ismerd meg a legalapvetőbb akupresszúrás pontokat.

Dia

 	Eh-30 	A combcsont legfelső pontján, közvetlenül az ízületi fej mögött az ülőizmon található ez a pont, amely a derék- és az ülőidegzsába helyi kezelésére szolgál. Emellett a csípőpanaszokon, valamint a fejfájáson is segít. 	Kapcsolódó cikk: 	8 közkedvelt táplálék, ami állandó fejfájást okoz »

Eh-30

A combcsont legfelső pontján, közvetlenül az ízületi fej mögött az ülőizmon található ez a pont, amely a derék- és az ülőidegzsába helyi kezelésére szolgál. Emellett a csípőpanaszokon, valamint a fejfájáson is segít.

Kapcsolódó cikk:
8 közkedvelt táplálék, ami állandó fejfájást okoz »

Dia

 	H-60 	Ez a pont a láb külső oldalán található, nagyjából félúton a boka és az Achilles-ín között, a sarokcsont felső peremén. Kezelése segít a keresztcsonttáji fájdalmakon, az ülőidegzsábán és a lábfej fájdalmán.

H-60

Ez a pont a láb külső oldalán található, nagyjából félúton a boka és az Achilles-ín között, a sarokcsont felső peremén. Kezelése segít a keresztcsonttáji fájdalmakon, az ülőidegzsábán és a lábfej fájdalmán.

Dia

	T-7	Ez a pont a singcsont és az orsócsont közötti barázdában található, a kéztőizülettől másfél hüvelyknyire. Kezelése segít a nyak feszültségén, a fejfájáson, a köhögésen valamint az asztmán is.

T-7

Ez a pont a singcsont és az orsócsont közötti barázdában található, a kéztőizülettől másfél hüvelyknyire. Kezelése segít a nyak feszültségén, a fejfájáson, a köhögésen valamint az asztmán is.

Dia

 	M-3 	Az úgynevezett nagy csomópont a láb nagyujji és a második ujji lábközépcsontjainak lábujjak felőli végei között található. Kezelése segít a fejfájáson, szédülésen, rendszertelen havi vérzésen, valamint szexuális problémákon. 	Kapcsolódó cikk: 	Így állítsd be a rendszertelen menzeszt gyógyszer nélkül! »

M-3

Az úgynevezett nagy csomópont a láb nagyujji és a második ujji lábközépcsontjainak lábujjak felőli végei között található. Kezelése segít a fejfájáson, szédülésen, rendszertelen havi vérzésen, valamint szexuális problémákon.

Kapcsolódó cikk:
Így állítsd be a rendszertelen menzeszt gyógyszer nélkül! »

Dia

	Vab-11	Ha könyöködet behajlítod, egy mélyedés keletkezik. Ennek a mélyedésnek a külső végén, kar külső oldalán található a Vab-11 pont. Kezelése segít a váll-és karfájáson, a teniszkönyökön, a lázon és a magas vérnyomáson.

Vab-11

Ha könyöködet behajlítod, egy mélyedés keletkezik. Ennek a mélyedésnek a külső végén, kar külső oldalán található a Vab-11 pont. Kezelése segít a váll-és karfájáson, a teniszkönyökön, a lázon és a magas vérnyomáson.

Dia

 	Gy-44 	Ez a pont a második és a harmadik lábujj közötti úszóhártyán található. Kezelése segít a gyomorfájáson, a garat-és mandulagyulladáson, továbbá a fej-és fogfájáson. 	Kapcsolódó cikk: 	Milyen típusú gyomorfájdalom milyen betegségre utal? »

Gy-44

Ez a pont a második és a harmadik lábujj közötti úszóhártyán található. Kezelése segít a gyomorfájáson, a garat-és mandulagyulladáson, továbbá a fej-és fogfájáson.

Kapcsolódó cikk:
Milyen típusú gyomorfájdalom milyen betegségre utal? »

Dia

	Vab-4	Ha a hüvelykujjadat a kinyújtott mutatóujjadhoz szorítod, a két ujj közötti izom kidomborodik. E domborulat legmagasabb pontján található a vastagbél negyedik akupresszúrás pontja. Kezelése segít a fejfájáson, a megfázásos betegségeken, illetve a szemfájdalmon.

Vab-4

Ha a hüvelykujjadat a kinyújtott mutatóujjadhoz szorítod, a két ujj közötti izom kidomborodik. E domborulat legmagasabb pontján található a vastagbél negyedik akupresszúrás pontja. Kezelése segít a fejfájáson, a megfázásos betegségeken, illetve a szemfájdalmon.

Dia

 	Eh-34 	Ez a pont - vagyis a Forrás a jang-dombon - a térd alatt oldalvást, a szárkapocscsont feje mellett található a bemélyedésben. Kezelése segít a hát- és a lábfájáson, valamint az epevezeték problémáin is. 	Kapcsolódó cikk: 	2 rejtett betegség, amit a hátfájás jelez »

Eh-34

Ez a pont - vagyis a Forrás a jang-dombon - a térd alatt oldalvást, a szárkapocscsont feje mellett található a bemélyedésben. Kezelése segít a hát- és a lábfájáson, valamint az epevezeték problémáin is.

Kapcsolódó cikk:
2 rejtett betegség, amit a hátfájás jelez »

Dia

 	Gy-36 	Ez a pont a sípcsont külső oldalán, négyujjnyival a térdkalács alatt található. Kezelése segít az emésztési zavarokon, a gyomorgörcsön, felfúvódáson, illetve székrekedés esetén is. 	Kapcsolódó cikk: 	A székrekedés 4 hatásos, természetes ellenszere »

Gy-36

Ez a pont a sípcsont külső oldalán, négyujjnyival a térdkalács alatt található. Kezelése segít az emésztési zavarokon, a gyomorgörcsön, felfúvódáson, illetve székrekedés esetén is.

Kapcsolódó cikk:
A székrekedés 4 hatásos, természetes ellenszere »

Dia

	H-40	Ez a pont a láb hátsó oldalán, pontosan a térdhajlat közepén található. Kezelése segít az ülőidegzsábán, a hátfájáson, a napszúráson, valamint a térdproblémákon.

H-40

Ez a pont a láb hátsó oldalán, pontosan a térdhajlat közepén található. Kezelése segít az ülőidegzsábán, a hátfájáson, a napszúráson, valamint a térdproblémákon.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: