3 dolog, ami miatt egy anyának sem szabadna lelkiismeret-furdalást éreznie
Attól nem válsz rossz anyává, ha másképp csinálod, mint ahogy szokás.

A babavárás során, ha nem is engedsz a külvilág, a család felől érkező elvárásoknak, saját magad elképzeled, hogy miként lesz a legjobb neked és a gyermekednek. Hogyan fogsz szülni, szoptatni, vagy éppen mikor tervezel újra dolgozni.

Azonban a dolgok az előzetes elgondolásodtól eltérően alakulhatnak. Ez belső feszültséget ébreszthet benned, pedig a következők miatt nem szabadna, hogy lelkiismeret-furdalásod legyen!

Szégyen császárral szülni?

Nem minden nőnek adatik meg, hogy megtapasztalja a természetes szülést. A császármetszés nem feltétlenül puszta kíméletesség kérdése, hiszen amennyiben a műtét nélküli út túl nagy kockázattal járna, mind a baba, mind pedig az anya életére nézve, úgy orvosi beavatkozás szükséges. Sőt, ahhoz sincsen senkinek köze, ha egy nő úgy dönt, hogy császárral szül.

Ha képtelen vagy szoptatni

Sok első gyermekes nőnek nem megy a szoptatás azonnal, és emiatt úgy érzik, hogy valamit rosszul csinálnak. De honnan is kellene tudni, a szoptatást is meg kell tanulni, ahogy a picinek is az evést. Van, akinél pár nap alatt sikerül túllendülnie a dolgon, de ha nem, akkor sem kell saját magadat hibáztatni. A szoptatási tanácsadó segít, és ha ez sem megy, akkor legyél tisztában azzal, hogy más gyerekek is nőttek már fel tápszeren vagy más anya tején.

Tejtermelődést serkentő ételek

Egyes élelmiszerek fogyasztása serkentheti a tejtermelődést, képeken hét olyan étel, amely segíthet ebben!

Baj, ha visszamész dolgozni, amint lehet?

Bár gyermekvállalási támogatás akkor is jár, ha a gyermek hároméves kora alatt visszamész dolgozni, azokra az anyákra mégis rossz szemmel néznek, akik csemetéjük egyéves korát követően máris újra munkába állnak. Azonban emiatt egy cseppet se fájjon a fejed, hiszen csakis ti tudjátok, hogyan jöttök ki jobban.

Ezt is szeretjük