4 dolog, amiről a legtöbb anya nem beszél, pedig kellene
Az anyasághoz a nehézségek éppúgy hozzátartoznak, mint a csodás pillanatok.

Az anyaság számtalan örömmel jár, hatalmas boldogság egy anyának a szülés után elsőként a karjaiban fogni a csöppséget, átélni, ahogyan az először mondja ki a szavakat, vagy látni, hogy milyen ügyes az iskolai ünnepségen.

Az anyai lét pozitív oldaláról az édesanyák szívesen beszélnek, míg bizonyos dolgokat kevesen mernek bevallani. Íme, néhány tabunak számító téma!

Nehéz a szülés

A hollywoodi filmekben láttatott szülés távolról sem fedi a valóságot. A szülés fájdalmas volta ugyan ezekből is leszűrhető, azonban az egyes nehézségek már kevésbé kapnak hangsúlyt. Előfordulhat például, hogy a szülés elhúzódik, a fájások nem elég erősek, a méhlepény elzárja a méhszájat, vagy a kicsi farfekvéses. A szülés ráadásul hosszabb lehet, ha első babáról van szó.

A szoptatás sem olyan egyszerű

A szoptatás során is adódhatnak problémák, akár az anyuka, akár a csecsemő részéről. Kevesen tudják, de a pici nemcsak akkor tagadhatja meg a táplálkozást, ha álmos, hanem akkor is, ha például előző alkalommal megijedt, vagy számára szokatlan, új illatot érez az anyán. Az édesanyának pedig kisebesedhet, túltelítődhet, vagy akár be is gyulladhat a melle.

Az élet első másodpercei a valóságban

Ezeken a lélegzetelállító képeken mindössze néhány másodperce született csöppségeket örökített meg egy fotós.

Igenis, kell a kikapcsolódás

Nagyon nehéz állandóan türelmesnek lenni, akkor is, ha a gyerek ismét egy játék megszerzésén fáradozva ordítozik, ha a sokadikra sem azt és úgy teszi, amit ahogy azt a szülő szeretné, a szemébe hazudik, vagy szándékosan feszegeti a határokat. Ezért a legjobb anyának is szüksége lehet időnként arra, hogy kikapcsoljon a gyermeknevelésből.

Bezzeg a másik gyermeke

A gyermeküket folyvást dicsérő nők társaságában az anyukában könnyen az az érzés alakulhat ki a saját csemetéjét illetően, hogy az nem olyan szép, okos és ügyes, mint a többiek, és talán benne, a szülőben van a hiba. Pedig minden gyerek más, és a sajátjának is vannak olyan tulajdonságai, amelyek nagyon is szerethetőek.

Ezt is szeretjük