4 apróság, hogy az anyukád egész évben érezze, hogy szereted
Ne csak anyák napján légy hálás
Törődj vele az év minden napján!

Ne csupán az ünnepkor juttasd az édesanyád tudomására, hogy a személye fontos a számodra, hanem minden nap!

Erre nemcsak szavak formájában van lehetőséged, hanem akár apró figyelmességek révén is, az év bármely szakában!

Beszélj vele gyakran!

Az anyai szerep nem szűnik meg azzal, hogy a gyermek kirepül a családi fészekből, akkor sem, ha az messzire költözik a szülői háztól. Szerencsére ma már sokféle módon tarthatjuk a kapcsolatot a szeretteinkkel. Bármennyire rohanó életmódot élsz is, sohase feledkezz meg arról, hogy váltsatok néhány szót, lehetőleg minél gyakrabban! Ha nem ismerné a Skype-ot, vezesd be a rejtelmeibe, így nemcsak hallhatjátok egymást, de láthatjátok is.

Hallgasd meg!

Hallgasd meg a tanácsait, akkor is, ha úgy véled, hogy az adott kérdésben nincsen igaza, hiszen ezekkel csak jószándékúan segíteni próbál neked. Ha mondani szeretne valamit, akkor feltétlenül add meg rá a lehetőséget, ne foszd meg attól, hogy megossza veled a gondolatait!

Szervezz vele közös programokat!

A közös programok jót tesznek a kapcsolatotoknak, a fennálló fizikai távolság adta korlátokhoz mérten bizonyos rendszerességgel akár ki is alakíthattok szokásokat. Ha igazán akarod, meg tudjátok oldani, akár úgy is, hogy minden hónapban kijelöltök erre a célra egy napot. Járjatok együtt fodrászhoz, menjetek el időnként színházba, vagy töltsétek együtt a hétvégét!

Segíts neki!

Amíg a gyermek kicsi, az édesanyja nyújt támaszt neki eligazodni a világban, ám ahogy felnő és függetlenné válik, képes lesz viszonozni mindezt. Alkalmanként például segíthetsz édesanyádnak bevásárolni, ügyeket intézni vagy az orvoshoz eljutni. Hidd el, ezek az apróságok sokat jelentenek neki!

Ezt is szeretjük