A tortilla testvére: zöldséges-csirkés töltött quesadilla
Ha idegen ízekre vágysz, akkor készítsd el ízletes töltelékünket, és töltsd tortillalapba.
Igazi spanyol fogás a quesadilla, melyet bármilyen töltelékkel elkészíthetsz, amit csak szemed-szád megkíván.
A különböző zöldségekkel és csirkével töltött receptünk igazi ínyenc fogás, ha nem hiszed, próbáld ki magad!
Zöldséges-csirkés töltött quesadilla
Hozzávalók:
- 25 dkg hámozott paradicsom
- 20 dkg csirkemell
- 1 csomag tortillalap
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 ág rozmaring
- jalapeno paprika
- olaj
- só
A padlizsánt és a cukkinit hámozd meg, majd vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre. Sózd meg, hagyd egy kicsit állni, végül mosd le őket. Miután lecsepegtek, pici olajon pirítsd meg a szeleteket egy serpenyőben, ezután pedig darabold őket apró kockákra.
A csirkemellet kevés olajon pirítsd meg, add hozzá a rozmaringot és az áttört fokhagymát. Sózd meg ízlésed szerint, majd a konzerv paradicsom levébe mártogasd bele. Csíkozd fel a húst, majd a padlizsános keverékkel és a paradicsomkonzervvel keverd össze.
Amikor felforrósodott, a tortillalapra halmozd rá a tölteléket, oszlasd el, majd tegyél a tetejére még egy tortillát. Ízlésed szerint szórj jalapeno paprikát is a tetejére, mielőtt összehajtogatnád. Előmelegített sütőben nagyjából negyed óra alatt süsd készre, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- zöldség
Darált hússal és gombával töltött kelbatyuk

- cukkini
- egytálétel
Mediterrán rakott cukkíni

- krumpli
- egytálétel