Zöldborsós rizses hús
Sokkal finomabb, mint a menzán
Az ízletes zöldborsós rizses hús nagyon praktikus, ha egyszerre sok emberre kell főznöd.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szaftosabb végeredményt szeretnél, a zöldborsós rizses húst készítheted tarjából is. Ha épp diétásabb változatot kívánsz, próbáld ki csirkével vagy pulykával. Paradicsommal, paprikával, gombával vagy kukoricával gazdagítva még finomabbá teheted a népszerű egytálételt. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd fel kétszer két centis kockákra. Forrósíts olajat, tedd rá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a húst, nyomd hozzá a fokhagymát, fehéredésig kevergesd, majd fűszerezd sóval, borssal. Dobj rá pirospaprikát ízlés szerint, és tegyél hozzá kevés vizet. Közepes lángon párold a húst körülbelül 15-20 percig.

Ha elfő a leve, add hozzá a rizst, öntsd fel négy deci vízzel, és főzd fedő alatt 15 percig. Időnként kevergesd meg. Ha már majdnem az összes vizet magába szívta, és minden puha, add hozzá a zöldborsót, majd még öt-tíz percig párold. Ha kész, ne tálald rögtön, pihentesd fedő alatt 10 percig. 

Blog.hu ajánló