Pikáns, sajtos, virslis falatkák - Mintha a pékségből hoztad volna
A sós ropogtatnivalók mindig jól jönnek. Ezeket a virslis falatkákat sokszor követelik majd tőled.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos, virslis falatkák remekül passzolnak kiadós levesekhez, főzelékekhez, de baráti összejövetelekre is bátran magaddal viheted őket. Egész biztos, hogy népszerűek lesznek. Virág Kata tekercsei melegen is ugyanolyan finomak, mint hidegen.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 10 virsli
  • 10 dkg sajt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • olaj
  • mustár
  • ketchup
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt morzsold a fél deciliter cukros, langyos tejbe, és futtasd fel. Tíz perc alatt a térfogata jócskán megnő, ekkor a lisztet a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, langyos tejjel, pár csepp olajjal keverd össze, és addig dagaszd, amíg elválik az edény falától, és hólyagos lesz a tészta. Rakd egy tálba, takard le, tedd melegre, majd egy órán át hagyd kelni.

Ezt követően lisztezett gyúrótáblán nyújtsd a tésztát 3-4 milliméter vastagságúra, és vágd négyzetekre. Mindegyik közepébe rakj virslit, nyomj rá ketchupot vagy mustárt, esetleg mindkettőt, és tekerd fel, mintha kiflit készítenél. Majd rakd a falatkákat kiolajozott tepsibe, és a tetejüket kend meg villával felvert tojássárgájával, ettől szép pirosak és fényesek lesznek. Szórj sajtot vagy szezámmagot a tekercsek tetejére, és előmelegített sütőben 200 fokon, nagyjából 40 percig süsd.

Blog.hu ajánló