Pikáns, sajtos, virslis falatkák - Mintha a pékségből hoztad volna
A sós ropogtatnivalók mindig jól jönnek. Ezeket a virslis falatkákat sokszor követelik majd tőled.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajtos, virslis falatkák remekül passzolnak kiadós levesekhez, főzelékekhez, de baráti összejövetelekre is bátran magaddal viheted őket. Egész biztos, hogy népszerűek lesznek. Virág Kata tekercsei melegen is ugyanolyan finomak, mint hidegen.

Virslis falatkák

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 10 virsli
  • 10 dkg sajt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • olaj
  • mustár
  • ketchup
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt morzsold a fél deciliter cukros, langyos tejbe, és futtasd fel. Tíz perc alatt a térfogata jócskán megnő, ekkor a lisztet a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, langyos tejjel, pár csepp olajjal keverd össze, és addig dagaszd, amíg elválik az edény falától, és hólyagos lesz a tészta. Rakd egy tálba, takard le, tedd melegre, majd egy órán át hagyd kelni.

Ezt követően lisztezett gyúrótáblán nyújtsd a tésztát 3-4 milliméter vastagságúra, és vágd négyzetekre. Mindegyik közepébe rakj virslit, nyomj rá ketchupot vagy mustárt, esetleg mindkettőt, és tekerd fel, mintha kiflit készítenél. Majd rakd a falatkákat kiolajozott tepsibe, és a tetejüket kend meg villával felvert tojássárgájával, ettől szép pirosak és fényesek lesznek. Szórj sajtot vagy szezámmagot a tekercsek tetejére, és előmelegített sütőben 200 fokon, nagyjából 40 percig süsd.

Ezt is szeretjük