Vadas marha

Klasszikus recept

A vadas nem tartozik a legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható fogások közé, de időnként azért érdemes nekifutni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha megszületett az ötlet, hogy a hétvégén vadas marhát készíts, akkor azt már ma érdemes elkezdened, különben nem pácolódik elég ideig, és nem lesz igazán finom.

Azt, hogy mivel fogyasztod, rád bízzuk, itt két jelentős tábor van: az egyik a csőtésztára esküszik, a másik pedig a zsemlegombócra, mindkettővel remek.

Vadas marha

Hozzávalók:

  • 70 dkg marhahús - rostélyos vagy felsál
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg mustár
  • 3 babérlevél
  • 3 szem borókabogyó
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 evőkanál ecet
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 teáskanálnyi cukor
  • 1 nagy fej hagyma

Elkészítés ideje:

Két óra plusz két nap.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg és tedd félre. A zöldségeket pucold meg, darabold körülbelül ugyanakkora méretű részekre, majd a borókabogyó, a babérlevelek és némi só társaságában tedd annyi vízbe őket, hogy éppen ellepje, és így főzd őket félkeményre. Keverd hozzá az ecetet, várd meg, amíg kihűl, tedd bele a húst, rakd a hűtőbe, és tartsd is ott legalább két napig.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Miután letelt ez az időszak, vedd ki a marhát a pácból, szalonnával tűzdeld meg, süsd meg egy kicsit a sütőben, majd kanalazd mellé a zöldségeket, és öntsd fel körülbelül két deci páclével. Tegyél rá fedőt, és hagyd így magára főni-sülni, amíg a hús nem lesz elég puha. Ha ez megtörtént, vedd le a fedőt, pirítsd még pár percig az egészet, majd vedd ki a sütőből. A zöldségeket szedd át egy lábasba, keverd hozzájuk a lisztet, pirítsd meg őket, majd öntsd fel a maradék páclével. A cukrot karamellizáld, öntsd fel egy kis vízzel, majd keverd a zöldségekhez a tejföllel és a mustárral egyetemben. Vedd elő kedvenc botmixered, és pürésítsd az egészet.

Ínycsiklandó finomságok egyenesen a sütőből

Egy jó sültnek kevesen tudnak ellenállni, és ezek az ételek egyáltalán nem olyan bonyolultak, mint amilyennek tűnnek, próbáld ki bármelyiket a képgalériánkban találhatóak közül!

Ínycsiklandó sültek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

kocsonya lead1
  • sertéshús
  • húsételek

Így készíts kocsonyát!

Ezt is szeretjük