Töltött palacsinta paradicsomos mártásban
Ahogy az olaszok készítik
Ami Mexikónak az enchiladas, az Olaszországnak a manicotti, töltött tészta, jó sok szósszal megsütve.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A manicotti nem egy bonyolult étel, ha sütöttél már palacsintát, és össze tudsz keverni pár dolgot, akkor jó esélyeid vannak arra, hogy sikerülni fog.

Tejszínes öntettel is kipróbálhatod, egy kis baconnel és némi fokhagymával isteni lesz!

Manicotti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 bögre liszt
  • 3/4 bögrényi tej
  • 1 tojás
  • olaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg ricotta - vagy túró
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

A szószhoz:

  • 3 levél bazsalikom
  • 2 szál friss petrezselyem
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy konzerv hámozott paradicsom
  • olívaolaj

plusz reszelt sajt a szóráshoz

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Először készítsd el a paradicsomszószt: a fokhagymákat vágd minél apróbbra vagy reszeld le kislyukú reszelőn, pirítsd meg olívaolajon - ügyelj, hogy ne barnuljon meg -, majd pár perc múlva add hozzá a hámozott paradicsomot, a petrezselyem és a bazsalikom társaságában. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet, ha túl hígnak, egy kis liszttel sűrítheted, ha pedig már szépen összeállt szósszá, vedd le a tűzről. Most jöhetnek a palacsinták: a hozzávalókat keverd sima, homogén masszává egy tálban, a tejet csak apránként add hozzá, ha már elég híg a massza, akkor nem kell belőle több.

Serpenyőben hevíts egy kis olajat, egy merőkanálnyit teríts a masszából a forró serpenyőbe, majd ha a tészta egyik oldala megpirult, fordítsd meg, szedd ki, majd ismételd ezt addig, amíg el nem fogy a massza. A töltelék hozzávalóit egyszerűen keverd össze, aztán töltsd meg vele egyenletesen a palacsintákat, és tekerd fel őket. Ha mindezzel kész vagy, a sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tűzálló tál aljában kend szét a paradicsomos szósz negyedét, majd tedd rá - szorosan egymás mellé - a palacsintákat, és öntsd rájuk a többi szószt. Az egészet szórd meg jó alaposan reszelt sajttal, majd told be a sütőbe nagyjából 20 percre, ha szépen ráolvadt és kicsit rápirult a sajt, már biztosan jó is.

A tökéletes pizza nyomában

Ha már olasz ételekről esett szó, nézd meg, hogyan készítheted tökéletesre a világ legkedveltebb, Itáliából származó ételét, a pizzát!

Blog.hu ajánló