A tökéletes piskóta receptje
Ha tortát sütnél hétvégén a családnak, akkor jó, ha ismered a tökéletes piskóta, mellé pedig néhány finom kiegészítő elkészítését.
A tökéletes piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéiből készíts kemény habot.
A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.
A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Eperkrém
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 8 dkg porcukor
- 35 dkg eper
- 1 citrom
- 1 zacskó zselatin
Likőrös krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascapone
- 12 dkg porcukor
- 3,5 dl Bailey's
- 2 csomag vaníliás cukor
A mascarponét lazítsd fel kézi habverővel, keverd össze a Bailey's-zel, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Szedd kis tálkákba, és a felkockázott vagy vastagabb csíkokra vágott piskótával kínáld.
Csokoládékrém
Hozzávalók:
- 20 dkg csokoládé
- 5 dl tejszín
- pár kanál porcukor
Gőz fölött olvaszd meg a csokoládét egy deci tejszínnel. A többi tejszínt verd fel a porcukorral kemény habbá, majd keverd a langyos csokihoz. Ha a masszát tortához készíted, akkor keverj a krémhez egy zacskónyi zselatint, az utasítás szerint elkészítve, mert nagyon folyós.
Kávékrém
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2 dl kávé
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 tojás
- 1 evőkanál rum
- fahéj
- 2 dl tejszín
Forrald fel a tejet, keverd hozzá a kávét, majd add hozzá a csokit, és olvaszd fel. Ezután add hozzá a tojásokat, a rumot, a fahéjat, és keverd össze jó alaposan, akár turmixgépben. A tejszínt külön verd fel, majd forgasd össze a masszával. Itt is használj zselatint, ha tortakrémet készítesz, és add a csokoládés masszához, mielőtt összekevered a tejszínhabbal.
Borhab
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 2 dl víz
- 3 dl fehérbor
- 15 g finomliszt
- 1 vaníliás cukor
- szegfűszeg, fahéj, citromhéj
A tojásfehérjéből és a cukorból verj kemény habot. Egy nagy edényben 1 dl vízzel keverd simára a lisztet és a tojássárgákat. A fehérbort a szegfűszeggel, a fahéjjal, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal forrald fel, majd állandó kevergetés mellett szűrd hozzá az edényben összekevert tojásos masszához. Vízfürdő fölött sűrítsd be, majd a kemény tojáshabot habverővel keverd hozzá.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Almás krém
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 15-20 dkg porcukor
- fél citrom leve
- 1 db narancs leve
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Az almát reszeld le, locsold meg a citromlével, és párold meg a cukorral együtt. Add hozzá a narancslével elkevert pudingport, és főzd fel. Ha felforrt, vedd le a tűzhelyről, és időnként megkeverve hűtsd ki.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény