Tojásos nokedli friss salátával
A tavasz és a közelgő nyár egyik megkerülhetetlen fogása a tojásos nokedli.
Köretként egy szép fej friss, enyhén ecetes saláta kell csupán ahhoz, hogy ebből az ételből a legfinomabb ebéd legyen.
Szalonnával ízletesebb, gazdagabb, és biztosan nem lesz száraz, de nélküle készítve sem rossz.
Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 8 tojás
- ízlés szerint só
- 10 dkg húsos szalonna - elhagyható
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A hozzávalók számából már látszik, hogy ez tényleg nem a világ legbonyolultabb étele. A lisztet szitáld egy tálba, majd üss bele egy tojást, adj hozzá némi sót, és dolgozd masszává az egészet, először kicsit nehézkes lesz, de utána szépen összeáll. Ezután egy lábasban melegíts vizet, majd ha forr, végy elő egy nokedliszaggatót, és a gőz felett szaggasd bele a tésztát. Ha nincs nokedliszaggatód, akkor vizes késsel, egy vágódeszka szélén szaggasd bele a tésztát. Amikor feljönnek a víz tetejére, szűrd le őket, és tedd félre.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A szalonnát pirítsd zsírjára, majd tedd rá a kész nokedlit. Ekkor verd fel a maradék tojásokat, mintha rántottát készítenél, és nemes egyszerűséggel öntsd a többiekre. Kifehéredésig süsd, majd leveheted, és a kész nokedlit megeheted.
Egyszerű, de finom ételek krumpliból
Kezdő szakácsok is nyugodtan elkészíthetik!
OLVASD EL EZT IS!
- lencse
- lencsefőzelék
Pénzhozó lencsefőzelék recept az új évre
- sajt
- alma
A tökéletes, ropogós krokett receptje
- knédli
- só