Pillekönnyű tejfölös-citromos süti - Csak keverj össze mindent
A tejfölös-citromos süti igazi üdítő desszert, melyet egy szempillantás alatt összedobsz.
A tejfölös-citromos süti a kezdőket sem állítja megoldhatatlan feladat elé. Az egyszerű kevert tészta a joghurttól és a tejföltől válik elképesztően puhává, a citrommáztól pedig különlegessé. A tavaszi, nyári időszak egyik nagy slágere lesz.
Ez a süti önmagában is csodás, hát ha még feldobod reszelt citromhéjjal, citromos öntettel vagy fagyival. Annyira finom, hogy nem lehet egy szeletnél megállni vele.
Tejfölös-citromos süti
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg tejföl
- 4 tojás
- 2 citrom
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Tetejére:
- 15 dkg cukor
- 2 citrom
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés mente
A tojást keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Rakd hozzá a tejfölt, a joghurtot, az olajat, és facsard hozzá a citrom levét. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd több részletben forgasd a tojásos keverékhez. Dolgozd a masszát csomómentesre.
A tésztát egyengesd egy hosszúkás, vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába vagy őzgerincbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 45 percig. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá alufóliát vagy sütőpapírt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá tészta, biztosan átsült.
Amíg a süti hűl, készítsd el a mázat. Facsard ki a citrom levét, és keverd össze a porcukorral. Egyenletesen kend a tésztára.