A karácsonyi készülődés legjobb pillanatai a konyhában és annak környékén történnek, a fűszeres sültek és a forró halászlé mellett itt készítheted el a legfinomabb illatos és omlós édességeket, ha pedig van kedved, akkor a karácsonyfa díszeit is megsütheted. A csomagolás és a formálás műveletét akár együtt is végezheti a család, így még szebb élmény lesz, és együtt csodálhatjátok a fán a saját kezűleg gyártott díszeket.

Szaloncukor
Nincs karácsony szaloncukor nélkül, egész decemberben minden bolt polcai hemzsegnek a jellegzetes édességtől, de ahelyett, hogy valamilyen bizonytalan eredetű terméket vásárolnál, inkább készítsd el otthon! Bármilyen ínycsiklandó töltelékkel megcsinálhatod, és a külsején levő mázat is variálhatod kedvedre. Itt öt ellenállhatatlan receptet is találsz hozzá!

Habcsók
Az egyik legismertebb dísz, ami édesség is, nem más, mint a habcsók. Ennél egyszerűbben aligha készíthetsz finomságot, csak tojáshab kell hozzá, na meg a kreativitásod, hogy minél szebb formákat süss. Ételfestékkel extra színessé teheted a habcsókokat, és így a fát is. Az egyszerű receptet itt találod.

Csokis perec
A jellegzetes formájú finomság a fán is nagyon jól mutat. Ez az az édesség, amiből viszonylag egyszerűen óriási adagokat készíthetsz, így biztosan jut majd a fára is. Díszítsd nagy szemű dekorcukorkával, hogy még szebb legyen! Kattints ide a receptért, amit sós helyett, édes változatban készíts el, a tészta nem változik, csak csokiba kell mártani.

Kandírozott dió, mandula, mogyoró
Ha igazán ropogós díszeket szeretnél, akkor mindenképpen ezt készítsd! Negyed kiló dióból már egész sok juthat majd a fára, egyszerűen mártsd őket cukorszirupba - ehhez a dió súlyával megegyező mennyiségű cukrot főzz fel 25 dekánként egy deci vízzel -, keverd bele a diót, pár percig hagyd benne, majd csepegtesd le őket, és várj, amíg megszáradnak. Ezután kösd körbe őket arany vagy ezüst cérnával. Élelmiszerfestékkel akár ezüst- vagy aranyszínűre is varázsolhatod őket.

Kandírozott narancs
Igazán illatos és látványos lesz a fád, ha kandírozott narancshéjjal díszíted. A csillogós cukorbevonattal ellátott, kissé kesernyés, de édes finomság nagyon jól mutat a fán, önmagában nem elég, de más, hasonlóan színes díszekkel gyönyörű lesz. A kész szeletkéket tűbe fűzött cérnával tedd akaszthatóvá. Így készítsd, hogy igazán finom legyen.

Linzerkarika
A linzertésztából készített sütemény igazi jolly joker, hiszen egyrészt az ünnepi forgatag előtt pár nappal elkészítheted, így az utolsó pillanatokban már nem kell vele foglalkoznod, másrészt pedig dísznek sem utolsó. Ha van jó kiszúró formád, akkor igazán szép lesz a belőle készített dísz, de saját kezűleg is vághatsz különböző alakokat belőle. A szalagnak való lyukat pedig egy hurkapálcával alakítsd ki, még sütés előtt. Az alapreceptet itt találod, a többi csak rajtad múlik.
Egyszerű sütik az utolsó pillanatokra
Ha még kimaradt valami, ne ess kétségbe, hanem inkább süss finom sütiket!
Egyszerű sütemények keksszel vagy babapiskótával
Nézegess képeket!
Elolvasom