30 perces spenótos, sajtos penne: a tejszínes szósztól lesz finom krémes
Ha eddig nem rajongtál túlzottan a spenótért, akkor is feltétlenül próbáld ki ezt a villámgyors spenótos-sajtos pennét.
A spenót sokkal több a zsemlével dúsított, pépes főzeléknél. Fűszeres tejszínben párolva, sajttal gazdagítva például fenséges tésztaszószt is készíthetsz belőle. Remek választás zöldcsütörtökre is, amikor régen a vallásos emberek zöldekből készült ételeket ettek.
Spenótos-sajtos penne
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 marék friss spenót
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig. Szűrd le, csepegtesd le, de az összes főzővizet ne öntsd ki.
A vajat olvaszd fel. Dobd rá az alaposan a megmosott spenótleveleket és a zúzott fokhagymát, párold néhány percig, amíg összeesnek, majd öntsd fel a tejszínnel. Sózd, szórd meg frissen őrölt borssal, dobd hozzá a reszelt sajtot, és együtt kevergesd, amíg a sajt felolvad, és a mártás krémes lesz. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Végül öntsd rá a szószt a kifőzött tésztára, és tálalhatod is.
Krémes egytálételt is készíthetsz spenótból.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept