Kiadós spanyol omlett hagymával és krumplival: főfogásnak is beillik, olyan laktató
A krumplival és hagymával készült spanyol omlett olyan laktató, hogy teljes értékű ebédnek is megfelel.
Az omlettet rendszerint reggelire, esetleg vacsorára készítjük, a krumplival és hagymával sült spanyol változat azonban annyira kiadós, hogy főfogásként is bátran kínálhatod.
Spanyol omlett receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 6 tojás
- 4 krumpli
- 1 hagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát cikkezd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a krumplit hámozd meg, kockázd fel, add a hagymához, és 10-15 perc alatt közepes lángon süsd meg őket. Nem kell, hogy ropogós kérgük keletkezzen, a lényeg, hogy ne maradjanak nyersek. A tojásokat üsd egy tálba, sózd és borsozd őket, majd öntsd hozzá a kisült krumplit és hagymát, és keverd el. Letakarva hagyd állni negyedórát. A pihentetési idő leteltével egy tiszta serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg az omlettet.
Ha szereted a mediterrán hangulatú fogásokat, a kiadós spanyol lencsefőzeléket is bátran készítsd el.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept