Rakott csokis palacsinta
A legfinomabb, amit valaha kóstoltál
A rakott csokis palacsinta méltó megkoronázása egy hétvégi családi ebédnek.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintát soha nem lehet megunni, különösen, ha néha variálsz rajta egy kicsit. A rakott csokis palacsinta olyan, mint egy torta. Díszítheted tejszínnel, gyümölccsel vagy éppen fagyival.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 0,5 bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 15 dkg főzőcsokoládé
  • 3 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a palacsintát a hagyományos módon. Keverd össze a hozzávalókat robotgéppel. A massza ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Utána  kevés forró olajon süsd ki a palacsintákat. Tégy az edénybe egy merőkanálnyi tésztát, oszlasd el gyorsan, egyenletesen. Süsd át az egyik oldalát, majd egy késsel vagy palacsintakiszedővel nyúlj alá, és fordítsd át. Ha mindkét oldala megsül, csúsztasd tányérra.

A krémhez vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a kristály- és a vaníliás cukorral. A habba forgasd bele a tojássárgákat és a megolvasztott csokoládét. Egy nagy tányérra vagy tálcára rakj le egy palacsintát, kend meg a csokis krémmel, majd rétegezd tovább, amíg tart a palacsinta. A tetejét díszítsd kedved szerint. Ha maradt még krém, azt is ráöntheted. Nem árt, ha tálalás előtt tudod egy kicsit a hűtőben pihentetni. Majd úgy vágd, mint a tortát.

Blog.hu ajánló