Rakott csokis palacsinta
A legfinomabb, amit valaha kóstoltál
A rakott csokis palacsinta méltó megkoronázása egy hétvégi családi ebédnek.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintát soha nem lehet megunni, különösen, ha néha variálsz rajta egy kicsit. A rakott csokis palacsinta olyan, mint egy torta. Díszítheted tejszínnel, gyümölccsel vagy éppen fagyival.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 0,5 bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 15 dkg főzőcsokoládé
  • 3 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a palacsintát a hagyományos módon. Keverd össze a hozzávalókat robotgéppel. A massza ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Utána  kevés forró olajon süsd ki a palacsintákat. Tégy az edénybe egy merőkanálnyi tésztát, oszlasd el gyorsan, egyenletesen. Süsd át az egyik oldalát, majd egy késsel vagy palacsintakiszedővel nyúlj alá, és fordítsd át. Ha mindkét oldala megsül, csúsztasd tányérra.

A krémhez vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a kristály- és a vaníliás cukorral. A habba forgasd bele a tojássárgákat és a megolvasztott csokoládét. Egy nagy tányérra vagy tálcára rakj le egy palacsintát, kend meg a csokis krémmel, majd rétegezd tovább, amíg tart a palacsinta. A tetejét díszítsd kedved szerint. Ha maradt még krém, azt is ráöntheted. Nem árt, ha tálalás előtt tudod egy kicsit a hűtőben pihentetni. Majd úgy vágd, mint a tortát.

Blog.hu ajánló