Rakott csokis palacsinta
A legfinomabb, amit valaha kóstoltál
A rakott csokis palacsinta méltó megkoronázása egy hétvégi családi ebédnek.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintát soha nem lehet megunni, különösen, ha néha variálsz rajta egy kicsit. A rakott csokis palacsinta olyan, mint egy torta. Díszítheted tejszínnel, gyümölccsel vagy éppen fagyival.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 0,5 bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 15 dkg főzőcsokoládé
  • 3 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a palacsintát a hagyományos módon. Keverd össze a hozzávalókat robotgéppel. A massza ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Utána  kevés forró olajon süsd ki a palacsintákat. Tégy az edénybe egy merőkanálnyi tésztát, oszlasd el gyorsan, egyenletesen. Süsd át az egyik oldalát, majd egy késsel vagy palacsintakiszedővel nyúlj alá, és fordítsd át. Ha mindkét oldala megsül, csúsztasd tányérra.

A krémhez vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a kristály- és a vaníliás cukorral. A habba forgasd bele a tojássárgákat és a megolvasztott csokoládét. Egy nagy tányérra vagy tálcára rakj le egy palacsintát, kend meg a csokis krémmel, majd rétegezd tovább, amíg tart a palacsinta. A tetejét díszítsd kedved szerint. Ha maradt még krém, azt is ráöntheted. Nem árt, ha tálalás előtt tudod egy kicsit a hűtőben pihentetni. Majd úgy vágd, mint a tortát.

Blog.hu ajánló