Így lesz tökéletes a rácponty
A horgászok is így készítik
A rácponty jellegzetes hazai fogás, minden magyar, ami benne van, készítsd el te is!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van horgász a családban, akkor igazi, friss alapanyagból készítheted ezt a paprikás-halas finomságot, ha nincs, akkor is egészen szép és friss darabokat foghatsz ki a közeli piacon.

Halszeletekkel és egészben hagyott hallal is kipróbálhatod, a belsőségeket azért távolítsd el mindenképpen! Ha éppen nincs ponty a közelben, keszeggel is érdemes elkészítened!

Rácponty

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű ponty - 2-2,5 kg
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg húsosabb szalonna
  • 5 dl tejföl
  • 5 közepes méretű paradicsom
  • 4 tv paprika
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A halat pucold meg, távolítsd el a fejét és a farkát, a hasánál vágd félbe, vedd ki a belsőségeket, csak a hal húsa maradjon. Ezután irdald be, a bőrös felével tedd deszkára, és sűrűn vagdosd be, hosszanti vágásokkal, de ügyelve, hogy a bőre ne sérüljön. Ha ezzel megvagy, sózd be a halat, és tedd egy kicsit félre. A krumplikat pucold meg, és főzd félpuhára enyhén sós vízben.

A szalonnát kockázd fel, a paradicsomot vágd karikákra, a paprikát tetszőleges darabokra, ahogy a hagymát is. Ha mindennel megvagy, végy elő egy tepsit, amiben bőven elfér majd minden, és olajozd ki. A krumplit szűrd le, majd rétegeld a tepsi aljára, aztán jöhet rá a hagyma, arra a paradicsom és a paprika, a szalonna egyik fele, majd erre az egészre a hal, bőrével lefelé.

Szórd rá a szalonna másik felét, borsozd az egészet ízlésed szerint. A tejfölt keverd el a pirospaprikával, majd szépen egyengesd el az egész tetején, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe pirulni, fél órát lefedve, majd fél órát fedés nélkül.

Pörköltkészítés kezdőknek és haladóknak

Ha imádod a pörköltet, próbáld meg elkészíteni is! Hét egyszerű lépésben közel tökéleteset alkothatsz!

Blog.hu ajánló