Pogácsa receptek kezdőknek
A pogácsa könnyen elkészíthető, így, ha kezdő háziasszony vagy, akkor sem kell kétségbeesned.
A pogácsának számos változata létezik, de a következőkben olyan recepteket olvashatsz, melyek nagyon egyszerűen elkészíthetők. Egy a lényege mindegyiknek, hogy nehogy túlsüsd, mert akkor száraz és kemény lesz a tészta, és mehet a szemétbe.
Próbáld ki receptjeinket, és hívd meg barátaidat, hogy megtudd, melyik változat a legfinomabb.
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 3 dkg élesztő
- 3 teáskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
Az élesztőt langyos vízbe morzsold bele. A lisztet a puha vajjal, a tejföllel, az élesztővel, a sóval és a lereszelt sajttal gyúrd össze.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra. Szaggasd ki, és a tetejét tojássárgájával kend meg. Ízlésed szerint a tetejére is tegyél reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Túrós pogácsa
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál sütőpor
- só
Az élesztőt langyos vízbe morzsold bele. A villával összetört túrót morzsold bele a lisztbe, majd a vajjal, az élesztővel, a sütőporral és ízlésed szerinti sóval gyúrd össze.
Fedd le fóliával, és éjszakára tedd hűtőbe, majd másnap lisztezett deszkán nyújtsd kétujjnyi vastagra. A tetejét kend meg tojássárgájával, majd előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd készre.
Köménymagos pogácsa
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- egy teáskanál köménymag
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojássárgája
- 2 dkg só
Szórd a lisztbe a sütőport, morzsold bele a vajat, majd a tojásokkal és a sóval gyúrd össze. Ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, majd pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A tetejét kend meg a felvert tojássárgájával, és szórd meg köménymaggal. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.
Paprikás-tejfölös pogácsa
Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
A lisztet a vajjal, a tejföllel, a pirospaprikával és némi sóval gyúrd össze. Éjszakára tedd hűtőbe, majd másnap ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki. Szaggasd ki, és kend meg tojással a tetejét. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!
![tojas liszt](http://kep.index.hu/1/0/1370/13707/137075/13707578_690504_1bde7a97cfab8f08b7d2ca504e4369c9_wm.jpg)
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
![piskota tekercs](http://kep.index.hu/1/0/1373/13736/137364/13736422_696220_25c257cf76a54e56303b4dc2d6435548_wm.jpg)
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
![almas pite](http://kep.index.hu/1/0/1376/13764/137642/13764252_701908_3e303ba6ce1f528760aee5aa488d0ee3_wm.jpg)
- alma
- sütemény