A tökéletes piskóta receptje
A piskótát nem lehet megunni. Süsd meg a tökéletesen omlós, aranyszínű tésztát, és keverj ki mellé egy percek alatt elkészíthető, könnyű krémet.
A piskótától a legtöbb háziasszony retteg, mert nem lesz elég puha, nem lesz elég omlós, összeesik, kiszárad, és még sorolhatnánk az alaptalan vádakat, mellyel a piskótát illetik.
Ha megvan a tökéletes recept, akkor nem kell megijedni a piskótasütéstől. Akár kedvesednek sütöd, akár a gyerekeknek, mindig jó választás, hiszen mindenki szereti. Miközben sül a tészta, keverj ki egy finom, könnyű krémet.
A tökéletes piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojásfehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Tipp: a sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!
Eperkrém
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 1 doboz joghurt
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg mandulapehely
- fél evőkanál zselatin
- reszelt citromhéj
Az epret tisztítsd meg, mosd meg, törd össze villával, majd szórd meg a porcukorral. 1-2 kanálnyi tejszínt melegíts fel, és oldd fel benne a zselatint. A maradék tejszínt verd kemény habbá. A joghurtot keverd az eperpürébe. Add hozzá a tejszínhabot, a zselatint, a reszelt citromhéjat. Kend meg vele a piskótát, és a tetejét szórd meg mandulával.
Málnás banánkrém
Hozzávalók:
- 2 banán
- 2 bögre mirelit málna
- 1 csipet őrölt kardamom
- 1 csipet őrölt fahéj
- kevés cukor
A banánt hámozd meg, a málnát olvaszd fel meleg vízben vagy mikróban. A banánt a málnával, a cukorral és a fűszerekkel együtt jól turmixold össze. Isteni gyümölcsös, hideg krém!
Erdei gyümölcsös krém
Hozzávalók:
- 40 dkg mélyhűtött erdei gyümölcs mix
- 25 dkg mascarpone
- 1 natúr joghurt
- 15 g zselatin
- 1 dl tejszín
- 8 dkg porcukor
A joghurtot, a mascarponét és a porcukrot keverd össze. Forgasd bele a tejszínt is. A zselatint egy evőkanál vízbe áztasd be, majd további 3 evőkanál vízzel melegítsd, míg sima folyadékot nem kapsz. Forralni nem szabad! A zselatinos folyadékot és a kiolvadt gyümölcsöt kézi mixerrel keverd a joghurtos krémbe. Kend meg vele a piskótát, de tálalhatod mellé kis tálkákban is, mentával díszítve.
Gyümölcsös krém
Hozzávalók:
- 30 dkg - bármilyen - gyümölcs, például banán, áfonya vagy szilva
- 1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás puding
- 2 dl tej
- 1 pohár tejföl
- 3 dl tejszín
A tejszínt verd habbá. A pudingot keverd ki a tejjel. A kikevert pudingba tedd bele a tejfölt, majd a habbá kevert tejszínt. Rakd tele édes, megtisztított és felaprított gyümölccsel. A gyümölcsöket turmixgépben pépesítheted is, de egészben, csak kockázva is belekeverheted.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Citromkrém
Hozzávalók:
- 4 pohár joghurt
- 1 dl tejszín
- 1 citrom
- 10 dkg porcukor
- 1 csapott evőkanál zselatin
- kevés csokis tortadara
A joghurtot habverővel keverd habosra. Add hozzá a citrom levét és lereszelt héját. A zselatint 1 evőkanál forró vízben oldd fel, majd keverd a joghurtba. Végül add hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend meg vele a piskótát, vagy add a piskóta mellé tálkákban.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény