A tökéletes piskóta receptje

A piskótát nem lehet megunni. Süsd meg a tökéletesen omlós, aranyszínű tésztát, és keverj ki mellé egy percek alatt elkészíthető, könnyű krémet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piskótától a legtöbb háziasszony retteg, mert nem lesz elég puha, nem lesz elég omlós, összeesik, kiszárad, és még sorolhatnánk az alaptalan vádakat, mellyel a piskótát illetik.

Ha megvan a tökéletes recept, akkor nem kell megijedni a piskótasütéstől. Akár kedvesednek sütöd, akár a gyerekeknek, mindig jó választás, hiszen mindenki szereti. Miközben sül a tészta, keverj ki egy finom, könnyű krémet.

A tökéletes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojásfehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.

Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Tipp: a sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!

Eperkrém

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 1 doboz joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg mandulapehely
  • fél evőkanál zselatin
  • reszelt citromhéj

Az epret tisztítsd meg, mosd meg, törd össze villával, majd szórd meg a porcukorral. 1-2 kanálnyi tejszínt melegíts fel, és oldd fel benne a zselatint. A maradék tejszínt verd kemény habbá. A joghurtot keverd az eperpürébe. Add hozzá a tejszínhabot, a zselatint, a reszelt citromhéjat. Kend meg vele a piskótát, és a tetejét szórd meg mandulával.

Málnás banánkrém

Hozzávalók:

  • 2 banán
  • 2 bögre mirelit málna
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • kevés cukor

A banánt hámozd meg, a málnát olvaszd fel meleg vízben vagy mikróban. A banánt a málnával, a cukorral és a fűszerekkel együtt jól turmixold össze. Isteni gyümölcsös, hideg krém!

Erdei gyümölcsös krém

Hozzávalók:

  • 40 dkg mélyhűtött erdei gyümölcs mix
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 natúr joghurt
  • 15 g zselatin
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg porcukor

A joghurtot, a mascarponét és a porcukrot keverd össze. Forgasd bele a tejszínt is. A zselatint egy evőkanál vízbe áztasd be, majd további 3 evőkanál vízzel melegítsd, míg sima folyadékot nem kapsz. Forralni nem szabad! A zselatinos folyadékot és a kiolvadt gyümölcsöt kézi mixerrel keverd a joghurtos krémbe. Kend meg vele a piskótát, de tálalhatod mellé kis tálkákban is, mentával díszítve.

Gyümölcsös krém

Hozzávalók:

  • 30 dkg - bármilyen - gyümölcs, például banán, áfonya vagy szilva
  • 1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás puding
  • 2 dl tej
  • 1 pohár tejföl
  • 3 dl tejszín

A tejszínt verd habbá. A pudingot keverd ki a tejjel. A kikevert pudingba tedd bele a tejfölt, majd a habbá kevert tejszínt. Rakd tele édes, megtisztított és felaprított gyümölccsel. A gyümölcsöket turmixgépben pépesítheted is, de egészben, csak kockázva is belekeverheted.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Citromkrém

Hozzávalók:

  • 4 pohár joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csapott evőkanál zselatin
  • kevés csokis tortadara

A joghurtot habverővel keverd habosra. Add hozzá a citrom levét és lereszelt héját. A zselatint 1 evőkanál forró vízben oldd fel, majd keverd a joghurtba. Végül add hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend meg vele a piskótát, vagy add a piskóta mellé tálkákban.

Ezt is szeretjük