Fenséges paradicsomos padlizsánragu, ahogy Szicíliában készítik
A paradicsomos padlizsánragu, avagy a caponata szaftos, zamatos és sokoldalúan felhasználható.

Fenséges paradicsomos padlizsánragu, ahogy Szicíliában készítik
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomos padlizsánragu méltó vetélytársa a mi lecsónknak. A siker egyik titka, hogy érett, jó minőségű paradicsomból készítsd. A paprikák lehetőleg legyenek többszínűek. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal, de megszórhatod pirított fenyőmaggal vagy csicseriborsóval is. Tökéletes hidegen, melegen, önmagában, mártogatósként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve vagy grillezett húsok mellé. Érdemes egyszerre többet készíteni belőle, mert jól bírja a mélyhűtést.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 evőkanál vöröshagyma
  • 10 szem olajbogyó
  • 6 evőkanál olivaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a padlizsánokat vágd kis kockákra, majd rakd egy tálba, szórd meg sóval, és pihentesd 30 percig. Így biztosan nem lesz keserű a ragu. Pihentetés után öblítsd le, és csepegtesd le róla a vizet. A paradicsomokat forrázd le, majd hámozd meg, és a paprikával együtt vágd kis darabokra. A hagymákat vékonyan karikázd fel, az olívabogyót szűrd le.

 

Egy serpenyőben forrósíts egy-két evőkanál olívaolajat, dobd rá a hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a paprikát, a paradicsomot és az olajbogyót, majd fedő nélkül, kis lángon párold 10 percig. Öntsd egy másik edénybe a maradék olajat, majd amikor már forró, rakd bele a padlizsánt, és mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve süsd öt-hat percig, vagy, amíg aranybarna nem lesz. Forgasd hozzá a paradicsomos keveréket, és ízesítsd balzsamecettel, cukorral, borssal, ha szükséges, adj még hozzá sót. Akár rögtön tálalhatod is.

Blog.hu ajánló