Így lesz igazán ropogós a rántott padlizsán: fűszeres tojásos bunda a lelke
Gondold kicsit újra a rántott padlizsánt: fűszeres, tojásos bundába forgatva is mennyei lesz.
Sokféleképpen bundázhatod a különböző zöldségeket: most próbáld ki a rántott padlizsánt fűszeres, tojásos bundába forgatva. A padlizsán a mediterrán népek - spanyolok, görögök, olaszok - egyik kedvenc alapanyaga, de Erdélyben is régóta használják: ott vinetának nevezik. A erdélyi padlizsánkrém is fantasztikus csemege.
Rántott padlizsán tojásos bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg liszt
- 4 tojás
- 3 padlizsán
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A padlizsán leveleit vágd le. A zöldséget hosszában szeleteld fel, és ejts éles késsel bevágásokat a húsán. Így jobban átjárják majd a fűszerek. A bevagdosott padlizsánokat tedd egy lábosba, öntsd fel vízzel, és két-három perc alatt főzd elő, majd szűrd le őket.
A zsemlemorzsát, a lisztet és a pirospaprikát keverd el egy tálban. Egy másik tálba üsd bele a tojásokat. Sózd, borsozd, keverd el a majonézzel és a mustárral. Az előfőzött padlizsánokat egyenként forgasd meg először a lisztes morzsában, utána a tojásban. Bő, forró olajban oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket ropogósra.
A töltött padlizsánt is elkészítheted vegetáriánus változatban: pakolj bele csicseriborsós ragut!
Kép: a-lesa / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept