Fenséges paradicsomos padlizsánragu, ahogy Szicíliában készítik
A paradicsomos padlizsánragu, avagy a caponata szaftos, zamatos és sokoldalúan felhasználható.

Fenséges paradicsomos padlizsánragu, ahogy Szicíliában készítik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paradicsomos padlizsánragu méltó vetélytársa a mi lecsónknak. A siker egyik titka, hogy érett, jó minőségű paradicsomból készítsd. A paprikák lehetőleg legyenek többszínűek. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal, de megszórhatod pirított fenyőmaggal vagy csicseriborsóval is. Tökéletes hidegen, melegen, önmagában, mártogatósként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve vagy grillezett húsok mellé. Érdemes egyszerre többet készíteni belőle, mert jól bírja a mélyhűtést.

Paradicsomos padlizsánragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 evőkanál vöröshagyma
  • 10 szem olajbogyó
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a padlizsánokat vágd kis kockákra, majd rakd egy tálba, szórd meg sóval, és pihentesd 30 percig. Így biztosan nem lesz keserű a ragu. Pihentetés után öblítsd le, és csepegtesd le róla a vizet. A paradicsomokat forrázd le, majd hámozd meg, és a paprikával együtt vágd kis darabokra. A hagymákat vékonyan karikázd fel, az olívabogyót szűrd le.

 

Egy serpenyőben forrósíts egy-két evőkanál olívaolajat, dobd rá a hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a paprikát, a paradicsomot és az olajbogyót, majd fedő nélkül, kis lángon párold 10 percig. Öntsd egy másik edénybe a maradék olajat, majd amikor már forró, rakd bele a padlizsánt, és mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve süsd öt-hat percig, vagy, amíg aranybarna nem lesz. Forgasd hozzá a paradicsomos keveréket, és ízesítsd balzsamecettel, cukorral, borssal, ha szükséges, adj még hozzá sót. Akár rögtön tálalhatod is.

Ezt is szeretjük