Fenséges paradicsomos padlizsánragu, ahogy Szicíliában készítik
A paradicsomos padlizsánragu, avagy a caponata szaftos, zamatos és sokoldalúan felhasználható.

Fenséges paradicsomos padlizsánragu, ahogy Szicíliában készítik
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

3 ártalmatlannak tűnő szokás, ami csúnya pattanásokat okoz »

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomos padlizsánragu méltó vetélytársa a mi lecsónknak. A siker egyik titka, hogy érett, jó minőségű paradicsomból készítsd. A paprikák lehetőleg legyenek többszínűek. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal, de megszórhatod pirított fenyőmaggal vagy csicseriborsóval is. Tökéletes hidegen, melegen, önmagában, mártogatósként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve vagy grillezett húsok mellé. Érdemes egyszerre többet készíteni belőle, mert jól bírja a mélyhűtést.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 evőkanál vöröshagyma
  • 10 szem olajbogyó
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a padlizsánokat vágd kis kockákra, majd rakd egy tálba, szórd meg sóval, és pihentesd 30 percig. Így biztosan nem lesz keserű a ragu. Pihentetés után öblítsd le, és csepegtesd le róla a vizet. A paradicsomokat forrázd le, majd hámozd meg, és a paprikával együtt vágd kis darabokra. A hagymákat vékonyan karikázd fel, az olívabogyót szűrd le.

 

Egy serpenyőben forrósíts egy-két evőkanál olívaolajat, dobd rá a hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a paprikát, a paradicsomot és az olajbogyót, majd fedő nélkül, kis lángon párold 10 percig. Öntsd egy másik edénybe a maradék olajat, majd amikor már forró, rakd bele a padlizsánt, és mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve süsd öt-hat percig, vagy, amíg aranybarna nem lesz. Forgasd hozzá a paradicsomos keveréket, és ízesítsd balzsamecettel, cukorral, borssal, ha szükséges, adj még hozzá sót. Akár rögtön tálalhatod is.

Blog.hu ajánló